Τα steps που πρέπει να ακολουθήσεις για μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες σου θα σε ευχαριστούν μετά!

Elle 28 Ιουλ. 22
Τα steps που πρέπει να ακολουθήσεις για μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες

Μπορεί η εφαρμογή μιας super αποτελεσματικής mascara ή η προσθήκη εξετένσιον υψηλής ποιότητας να δίνουν τη ψευδαίσθηση των πιο μακριών και πλούσιων βλεφαρίδων, όμως δεν συγκρίνεται τίποτα με το να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα από φυσικού μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε όλες τόσο τυχερές για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα δίχως να χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα. Δεν χρειάζεται, όμως να απογοητευόμαστε. Γιατί; Υπάρχουν συμβουλές και κόλπα που, αν τα ακολουθήσουμε, μπορούμε να εξασφαλίσουμε υπέροχες και πιο μακριές βλεφαρίδες.

Χρησιμοποιούμε προϊόντα και συμπληρώματα για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων

Αν και μπορεί να ακούγεται προφανές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρήση προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την τόνωση της ανάπτυξης των βλεφαρίδων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχουμε το στόχο μας.

Συγκεκριμένα οι οροί βλεφαρίδων και οι mascaras που περιέχουν αντιοξειδωτικά και πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανάπτυξης των βλεφαρίδων. Μάλιστα, και η aloe vera είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, καθώς αυτό το ενυδατικό συστατικό προσφέρει αυξημένο κολλαγόνο που ενισχύει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

Επιπλέον σε συνδυασμό με αυτά τα τοπικά προϊόντα, μπορούμε επίσης να στοχεύσουμε σε μακρύτερες και πιο πυκνές βλεφαρίδες με συμπληρώματα. «Συνήθως συμβουλεύω τους πελάτες μου να εξετάσουν τα συμπληρώματα διατροφής, όπως βιοτίνη και κολλαγόνο, εάν έχουν προβλήματα με την ανάπτυξη των μαλλιών», προτείνει η δερματολόγος Ksenia Sobchak. Η ίδια λέει συγκεκριμένα ότι: «αυτά τα δύο στοιχεία βοηθούν στην ανάπτυξη πυκνότερων τριχών στο σώμα, ξεκινώντας από το κεφάλι». Αυτό περιλαμβάνει και τις βλεφαρίδες μας.

Πάντα αφαιρούμε το μακιγιάζ μας και να πλένουμε το πρόσωπό μας

Ενώ η χρήση των κατάλληλων προϊόντων μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων μας, είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούμε και μερικά ακόμη σημαντικά steps όπως το να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας και να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο.

« Όταν κοιμόμαστε με μακιγιάζ, αυξάνονται οι πιθανότητες να καταστρέψετε τις βλεφαρίδες σας», προειδοποιεί η Ksenia Sobchak, εξηγώντας ότι «προϊόντα όπως η mascara σκληραίνουν τις βλεφαρίδες, αυξάνοντας την τάση τους για σπάσιμο». Η χρήση αυτών των προϊόντων 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε βλεφαροπάθειες όπως μόλυνση και δερματίτιδα, που μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων μας. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιούμε υγρό ντεμακιγιάζ ή μαντηλάκια για το καθαρισμό μας πριν κοιμηθούμε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, και το τρίψιμο των ματιών μας είναι ένας ακόμα ένοχος για το σπάσιμο των βλεφαρίδων μας, επομένως είναι σημαντικό να αποφύγουμε αυτήν τη συνήθεια όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι βλεφαρίδες μας θα μας ευχαριστούν μετά.

Στο τέλος της ημέρας, ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν οι βλεφαρίδες μας καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων. Από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μέχρι την κλασική γενετική. Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε, λοιπόν, ότι μεγαλώνουν όσο το δυνατόν πιο σωστά, το καλύτερο στοίχημα μας είναι να μιλήσουμε με έναν ειδικό για να καταλήξουμε σε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης. Ωστόσο και αυτές οι συμβουλές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνουμε την αρχή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT