Η θεραπεία κατά της ακμής που έχει κάνει θραύση στα social media

Και 4 δικά μας αγαπημένα προϊόντα κατά της ακμής.

Νίνα Μουσούρη 28 Δεκ. 22
Η θεραπεία κατά της ακμής που έχει κάνει θραύση στα social media

Cover photo:iStock

Aκμή δεν εμφανίζουμε μονάχα κατά τη διάρκεια της εφηβικής μας ηλικίας. Ακόμα και στην ενήλικη ζωή μας, πολλές από εμάς βρισκόμαστε αντιμέτωπες με μια ακνεϊκη επιδερμίδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι λόγος δεν είναι μόνο ένας: Το άγχος, η ρύπανση του περιβάλλοντος, οι ορμονικές ανισορροπίες … Πραγματικά, οι παράγοντες  που μπορεί να προκαλέσουν την ανεπιθύμητη εμφάνιση της ακμής, μπορεί να πολλοί και διαφορετικοί.

Σίγουρα, λοιπόν, είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν ορισμένα πολύ δραστικά προϊόντα ομορφιάς που συμβάλλουν στη σημαντική μείωση της φλεγμονής του δέρματος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη περίπτωση της θεραπείας «Deep Relief» του Murad που, σύμφωνα με το TikTok, είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη καταπολέμηση της ακμής.

Ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία βαθιών εξανθημάτων, αυτό το προϊόν έχει γίνει viral στη δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα.

Τι υπόσχεται και πώς λειτουργεί το «Deep Relief»;

Το συγκεκριμένο προϊόν στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής. Καθώς είναι γεμάτο με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως 2% σαλικυλικό οξύ, τεχνολογία αμινοξέων,ένα φυτοστεροειδές και ένα αόρατο πολυμερές, που σχηματίζει φιλμ, δρα κατευθείαν σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Ως χημικό απολεπιστικό, το σαλικυλικό οξύ στοχεύει στη καταπολέμηση της φλεγμονής και μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα, ενώ τα αμινοξέα καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Από την άλλη το φυτοστεροειδές καταπραΰνει τον πόνο και μειώνει την ερυθρότητα. Τέλος, το πολυμερές λειτουργεί ως σταθεροποιητικό ώστε η τοπική θεραπεία να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Για να το χρησιμοποιήσουμε, ξεκινάμε τη διαδικασία πλένοντας καλά το πρόσωπό μας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας η ένα ειδικό -καθαρό- σφουγγαράκι για να τοποθετήσουμε τη φόρμουλα απευθείας στα σπυράκια μας. Αφού αφήνουμε το προϊόν να στεγνώσει, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε την εφαρμογή του αντηλιακού μας πάνω από τη θεραπεία, καθώς σε περίπτωση που το χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είμαστε προστατευμένες από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θέλουμε να σου θυμίσουμε κάτι. Πέρα από τα αποτελεσματικά προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της ακμής, όταν εμφανίσουμε σημάδια που υποδηλώνουν μια ακνεϊκη επιδερμίδα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να αξιολογήσει πραγματικά την κατάσταση της επιδερμίδας μας και μετά τη διάγνωσή, να μας προτείνει μια εξατομικευμένη θεραπεία που θα καλύψει τις ανάγκες που έχει το δέρμα μας.

ακμής

Θεραπεία κατά της ακμής, Deep Relief, Murad.

4 ακόμα αγαπημένα μας προϊόντα κατά της ακμής:

ακμής

Gel-crème Sebium Karato +, Bioderma, (στα φαρμακεία).

 ακμής

Blackhead Solutions, Clinique.

ακμής

Gel καθαρισμού, Phys-AC, A-Derma (στα φαρμακεία).

ακμής

Καταπραϋντική ενυδατική φροντίδα για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, Effaclar, La Roche Posay, ( στα φαρμακεία).

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT