Θες να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου; Αυτή είναι η τεχνική που πρέπει να γνωρίζεις

Για να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά, δίχως να αποχωρίζεσαι καθόλου από το μήκος τους.

Elle 20 Νοε. 23
Θες να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου; Αυτή είναι η τεχνική που πρέπει να γνωρίζεις

Πιθανόν να ακούς όλη σου τη ζωή για το πόσο σημαντικό είναι το τριμάρισμα των μαλλιών εάν θες μακριά μαλλιά. Όσο κλισέ ή παράδοξο κι αν φαίνεται, η αλήθεια είναι αυτή: Καλό είναι να αφαιρείς μερικούς πόντους από τις άκρες των μαλλιών σου εάν θες αυτά να είναι υγιή αλλά και να μεγαλώνουν πιο δυνατά και λαμπερά σε σχέση με πριν. Για την ακρίβεια μάλιστα, trimming is key.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τους ειδικούς, το φρεσκάρισμα και η απαλλαγή από την ψαλίδα κάθε 2-3 μήνες είναι αναγκαία αν θέλεις τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν όχι μόνο περισσότερο αλλά και πιο γρήγορα. Πόσες φορές δεν σου το έλεγε η μαμά ή ο κομμωτής σου, από μικρό κοριτσάκι ακόμα; Όλοι οι κομμωτές συμφωνούν στο ότι το συχνό κόψιμο των άκρων δυναμώνει τα μαλλιά και ευνοεί την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Τι γίνεται όμως αν είσαι στη φάση που μακραίνεις τα μαλλιά σου και δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς ακόμα και ελάχιστα δάχτυλα; Πρόκειται για το γνωστό δίλημμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ιδίως εκείνες που βρίσκουν ιδιαίτερα δύσκολο να αποκτήσουν τα πολύ μακριά μαλλιά που πάντα ονειρεύονταν.

Διάβασε περισσότερα στο MissBloom.gr

Cover Photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: