Τι να κάνω για τις κοκκινίλες του δέρματος;

Η ροδόχρους νόσος, όπως ονομάζεται επιστημονικά η  ερυθρότητα του προσώπου, επιδεινώνεται αυτή την εποχή. Τι λύσεις προτείνουν οι γιατροί; 

Elle 28 Μαρ. 13
Τι να κάνω για τις κοκκινίλες του δέρματος;

Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που εμφανίζουν κοκκινίλες στο πρόσωπο, άλλοι σε μικρό και άλλοι σε μεγάλο βαθμό, βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται πιο έντονο αυτό το διάστημα λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Μάλιστα, η εικόνα είναι πολύ χειρότερη από εκείνη που προκαλούν προσωρινά η κατανάλωση πικάντικων τροφών, το αλκοόλ και το κρύο.

Η ροδόχρους νόσος οφείλεται σε αλλαγή των επιπέδων των βακτηρίων στο δέρμα, γεγονός που οδηγεί σε ερυθρότητα και σπυράκια. Ποια είναι η λύση; Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι λάθος να χρησιμοποιείτε προϊόντα κατά της ακμής ή αλκαλικά σαπούνια τα οποία μπορεί να «στεγνώσουν» το φυσικό υδρολιπιδαιμικό μανδύα που προστατεύει την επιδερμίδα. Αντίθετα, η κατάλληλη περιποίηση βασίζεται σε ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH και στην αποφυγή των δυνατών απολεπιστικών προϊόντων. Προτιμήστε κάποιο που κάνει ήπιο ενζυμικό πίλινγκ μία φορά την εβδομάδα.

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη, «αυτό που επισημαίνουμε στον κόσμο με ροδόχρου νόσο είναι να χρησιμοποιεί αντιηλιακό όλο το χρόνο, να αποφεύγει τη σάουνα, το τζακούζι και την επαφή με τον ατμό όταν μαγειρεύει. Επειδή η ηλιοφάνεια επιδεινώνει το πρόβλημα, προτείνουμε κρέμες που εμποδίζουν τη διαστολή των αγγείων και οι οποίες περιέχουν φλαβονοειδή». 

 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT