Τι πρέπει να προσέξεις πριν τη λιποαναρρόφηση;

Γιατί έχουμε διορθωτικές επεμβάσεις στην πιο δημοφιλή μέθοδο που αφαιρεί το τοπικό πάχος; Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Όθωνας Κρητικός είναι σημαντικό να έχουν επιλεγεί σωστά οι υποψήφιοι για την επέμβαση.

Elle 12 Οκτ. 19
Τι πρέπει να προσέξεις πριν τη λιποαναρρόφηση;

Φωτογράφιση: @camilacoelho

Τι μπορεί να πάει στραβά; «Εάν η περίσσεια του δέρματος στην επίμαχη περιοχή είναι μεγάλη, υπάρχει κίνδυνος “κρεμάσματος” μετεπεμβατικά, επομένως είναι σημαντική η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην επιλογή των ασθενών. Στην περίπτωση μεγάλης περίσσειας δέρματος επιστρατεύεται το νυστέρι για να αφαιρέσουμε τη χαλάρωση. Η κατάρτιση του πλαστικού χειρουργού είναι καθοριστική, καθώς εάν η λιποαναρρόφηση πραγματοποιηθεί σε λάθος επίπεδο ιστών, τότε θα εμφανιστούν ανομοιομορφίες στην δερματική επιφάνεια. Επίσης, είναι καλό το δέρμα να είναι σφριγηλό, γιατί ένα δυνατό μυικό σύστημα προσφέρει πιο ωραίο αποτέλεσμα από ό,τι ένα πλαδαρό». Συμπληρωματικά, πρέπει κι εμείς να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού μετεγχειρητικά: επιβάλλεται να φοράμε ελαστική περίδεση για 1 μήνα, για να έχουμε σωστή επούλωση και να μην χαλαρώσει ή ζαρώσει το δέρμα. Επίσης αποφεύγουμε τη σωματική άσκηση εκείνο το διάστημα και διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Τι να προσέξω προτού κάνω επέμβαση; «Ο γιατρός πρέπει να είναι διαπιστευμένος στην Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) και να έχει εξειδίκευση στην αισθητική πλαστική χειρουργική», αναφέρει ο κ. Κρητικός.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT