Τι θεραπείες υπάρχουν για την περιοχή των ματιών;

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους, λειάνετε τις ρυτίδες και τις σακούλες. Οι νέες μη επεμβατικές μέθοδοι βελτιώνουν την όψη του δέρματος και προσφέρουν λάμψη.

Elle 16 Ιουν. 14
Τι θεραπείες υπάρχουν για την περιοχή των ματιών;

Ποιες είναι οι αιτίες για τη δημιουργία μαύρων κύκλων και τη χαλάρωση γύρω από τα μάτια; Η πλαστικός χειρουργός Χριστίνα Τάκη εξηγεί: «Οι παράγοντες που ευθύνονται για τα παραπάνω προβλήματα είναι κυρίως η κακή κυκλοφορία του αίματος και η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος στο κάτω βλέφαρο. Άλλες αιτίες είναι οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου και η κληρονομικότητα. Οι σακούλες σχηματίζονται λόγω της συγκέντρωσης λίπους εκεί». Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, λοιπόν, για να απαλλαγούμε απ' όλα τα παραπάνω αυτή την εποχή;
 
Οι θεραπείες-κλειδιά
1. Ενέσεις με υαλουρονικό οξύ: Η γιατρός εγχέει το υλικό στην αύλακα των δακρύων (tear through), δηλαδή στην κοιλότητα που δημιουργείται κάτω από τα μάτια. Η ενέσιμη θεραπεία απαλύνει τους μαύρους κύκλους και διορθώνει μέχρι κάποιο σημείο τις σακούλες. Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια ένα χρόνο. Το κόστος στην αγορά κυμαίνεται στα € 200-220/συνεδρία.

2. Ενέσεις μπότοξ: Είναι η βασική θεραπεία που γίνεται στο πόδι της χήνας, δηλαδή στο πλάι των ματιών. Η βοτουλινική τοξίνη παραλύει τους μυς στο συγκεκριμένο σημείο με συνέπεια να μη γίνονται συσπάσεις τοπικά κάθε φορά που γελάμε και έτσι να λειαίνονται οι ρυτίδες έκφρασης. Απαιτείται μία συνεδρία ανά 6 μήνες περίπου. Το κόστος στην αγορά είναι γύρω στα € 100 (μόνο για το πόδι της χήνας).

3. Μεσοθεραπεία: Όπως επισημαίνει η κ. Τάκη, «η ενέσιμη θεραπεία γίνεται με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και προσφέρει τα εξής οφέλη: μειώνει ή και  εξαφανίζει πλήρως τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους, συμβάλλει στην ανόρθωση των βλεφάρων και του τόξου του φρυδιού, διορθώνει τις σακούλες και τέλος χαρίζει λάμψη στο βλέμμα». Χρειάζονται 3-4 επισκέψεις, σε απόσταση 1-2 εβδομάδων, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν 3-6 μήνες. Το κόστος είναι γύρω στα € 80/συνεδρία. Εναλλακτικά, για βαθιά ενυδάτωση με ενέσεις μόνο με υαλουρονικό οξύ απαιτούνται 3 θεραπείες με κόστος € 100/συνεδρία.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT