Το δραστικό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας που θα ακούς παντού τώρα

Αυτό το φυσικό αντιγηραντικό μόριο είναι ιδανικό για τη skincare ρουτίνα μας το φθινόπωρο.

Νίνα Μουσούρη 18 Σεπ. 23
Το δραστικό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας που θα ακούς παντού τώρα

Πέρα από κάθε trend η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος κόσμος. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από τα All-Star συστατικά που πάντα θα ξεχωρίζουν για τη “μαγική” τους δράση, πάντα θα προκύπτει κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο. Κάπως έτσι, η εκτοΐνη τώρα είναι το φυσικό αντιγηραντικό στοιχείο, το οποίο θα ακούμε πολύ τους επόμενους μήνες. Τι είναι ακριβώς; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Μπορεί το όνομα του να μην είναι ιδιαίτερα εύκολο και γνωστό, όμως ίσως πρόκειται για έναν σύμμαχο ομορφιάς που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει αρκετά δημοφιλής. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για έναν σούπερ δραστικό στοιχείο, το οποίο επιτέλους παίρνει τη θέση που του αξίζει στον κόσμο της ομορφιάς. Συγκεκριμένα, είναι ένα αμινοξύ που προέρχεται από ορισμένα βακτήρια, είναι απολύτως ακίνδυνο και η δράση του επικεντρώνεται στην προστασία και τη διατήρηση της ακεραιότητας των κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εφαρμόζεται στο δέρμα βοηθά στη διατήρηση της δομής του και διατηρεί την ισορροπία του PH. Επιπλέον, δεσμεύοντας εύκολα τα μόρια του νερού δημιουργεί ένα είδος ασπίδας και ενυδάτωσης ενισχύοντάς το δέρμα και προστατεύοντάς από το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

επιδερμίδας

Σε ποιους προτείνεται;

Η εκτοΐνη είναι για κάθε τύπο δέρματος καθώς όλοι πρέπει να ενυδατώνουν και να προστατεύουν το δέρμα τους. Για την αντιμετώπιση της ξηρότητας έως την ανάπλαση και τη διατήρηση του ελαστικής και σφριγηλής επιδερμίδας, πραγματικά ενδείκνυται για όλες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενώ βοηθά στην προστασία από τις ανεπιθύμητες συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του μπλε φωτός, αλλά και από τις ακτίνες UVA και UVB, δεν αντικαθιστά το αντηλιακό αφού δεν έχει πραγματικό φίλτρο. Συμβάλει στην προστασία, λειτουργώντας σε τέλεια αρμονία με το SPF, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα.

Πραγματικά αξίζει να το αναζητήσετε αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο και αντιδραστικό δέρμα ή εάν είναι ερεθισμένο και υποφέρετε από δερματικές διαταραχές όπως η δερματίτιδα ή η ακμή, που βλάπτει και αποδυναμώνει την επιδερμίδα.

Beauty Note: Η εκτοΐνη είναι ένα πραγματικό must try γιατί ταιριάζει με όλα τα ενεργά συστατικά στο skincare.

Cover photo:Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: