Οι experts συμφωνούν: Αυτό το προϊόν περιποίησης είναι το (απαραίτητο) πρώτο step για λαμπερή επιδερμίδα

Η επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστεί γι' αυτό!

Elle 24 Μαρ. 22
Οι experts συμφωνούν: Αυτό το προϊόν περιποίησης είναι το (απαραίτητο) πρώτο step για λαμπερή επιδερμίδα
Cover photo:@meghanroche

Αν υπάρχει ένας beauty κανόνας που όλες γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ. Το να αφήνουμε το μακιγιάζ πάνω στην επιδερμίδα μας ενώ κοιμόμαστε είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα, από ξεσπάσματα, ξηρότητα έως φλεγμονές και ερεθισμούς. Έτσι το να μην καθαρίζουμε σωστά το πρόσωπό μας και να μένουν υπολείμματα από το make-up είναι μια κατάσταση που πρέπει πάντα να αποφεύγουμε.

Ωστόσο, για να είμαστε απόλυτα σωστές όταν μιλάμε για καλό  καθαρισμό δεν αναφερόμαστε σε ένα γρήγορο πέρασμα με μαντηλάκι προσώπου ή μικκυλιακό νερό. Το μακιγιάζ πρέπει να αφαιρείται σωστά με φόρμουλες βαθύ καθαρισμού. Ναι, η αλήθεια είναι ότι το να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μετά από μια κουραστική, δύσκολη μέρα φαίνεται σαν μια αγγαρεία αλλά είναι ένα step που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε γιατί μόνο έτσι το δέρμα μας θα είναι πραγματικά λαμπερό. Ένα βάλσαμο καθαρισμού είναι μια πολύ καλή επιλογή.

επιδερμίδα

Photo credit:@haileybieber

Cleansing balms: Τι πρέπει να γνωρίζεις γι’αυτά

Η διάσημη skin expert, Michaella Bolder εξηγεί: «Τα βάλσαμα καθαρισμού προσφέρουν θρεπτικό βαθύ καθαρισμό, βοηθώντας στη περιποίηση του δέρματος, ενώ το λιπαρό βάλσαμο δρα ως μαγνήτης για να προσελκύει τη βρωμιά τραβώντας την στην επιφάνεια».

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τα βάλσαμα καθαρισμού από άλλες μορφές βραδινών καθαριστικών είναι ότι συνήθως έρχονται γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που αγαπούν το δέρμα. «Τα βάλσαμα καθαρισμού είναι ένας κόσμος μακριά τα μαντηλάκια προσώπου και τα μικκυλιακά νερά, τα οποία δεν προσφέρουν θρέψη ή ενυδάτωση για τη φροντίδα και τη διατήρηση μιας υγιούς κατάστασης δέρματος και ιδανικά λειτουργούν καλύτερα σε δεύτερη φάση του καθαρισμού.

Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τη χρήση ενός βάλσαμου είναι υγιής, καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι τα cleansing balms σε αντίθεση με μια φόρμουλα τζελ ή κρέμα, τείνουν να είναι ελαφρώς πιο λιπαρά. Έτσι, αυτά τα προϊόντα δεν είναι για κάθε τύπο επιδερμίδας.

«Ορισμένοι τύποι δέρματος (ιδιαίτερα λιπαροί και επιρρεπείς στην ακμή) μπορεί να βρουν ένα βάλσαμο καθαρισμού πολύ πλούσιο και κολλώδες για τις ανάγκες του δέρματός τους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση», πρoειδοποιεί η Michaella Bolder. Εάν διαπιστώσετε ότι το καθαριστικό σας βάλσαμο προκαλεί ασυνήθιστη συμφόρηση, δοκιμάστε να προσθέσετε έναν δεύτερο καθαρισμό στη ρουτίνα σας, χρησιμοποιώντας ένα τζελ, κρέμα ή καθαριστικό με αφρό που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό λάδι ή υπολείμματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπυράκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT