Ξυπνάς πάντα με σακούλες κάτω από τα μάτια; 5 τρόποι για να το αλλάξεις

Για να πεις «αντίο» στα πρησμένα μάτια.

Νίνα Μουσούρη 20 Μαρ. 24
Ξυπνάς πάντα με σακούλες κάτω από τα μάτια; 5 τρόποι για να το αλλάξεις

Πολλές από εμάς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινό πρόβλημα που ακούει στο όνομα «σακούλες κάτω από τα μάτια». Ναι, μιλάμε γι’ αυτό το ανεπιθύμητο πρήξιμο, το οποίο είτε έχουμε κοιμηθεί δέκα, είτε τέσσερις ώρες, δεν λέει να φύγει με τίποτα κάτω από τα μάτια μας. Κάπως έτσι, καθώς κάθε πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη ρίζα του, βρήκαμε τα 5 steps, σύμφωνα με τους skincare experts, που πρέπει να ακολουθήσουμε για να απαλλαγούμε ή έστω να μειώσουμε αισθητά τις σακούλες κάτω από τα μάτια μας,

Χρησιμοποιούμε κρύα κομπρέσα ή προϊόντα με καφεΐνη

Το να χρησιμοποιήσουμε κρύα κουτάλια κάτω από τα μάτια, είναι ένα step που πολλές έχουμε ακολουθήσει προκειμένου να εξαλείψουμε τα πρησμένα μάτια. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κρύες κομπρέσες δρουν ευεργετικά. Γιατί; Αυτός ο τρόπος προκαλεί αγγειοσύσπαση των αιμοφόρων αγγείων και ως εκ τούτου βοηθά στη μείωση του οιδήματος των βλεφάρων.

Από την άλλη και η καφεΐνη είναι ένα συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας που επαινείται την ικανότητά του στο να βοηθάει στο ξεφούσκωμα και στην αναζωογόνηση της περιοχής κάτω από τα μάτια. Τόσο η καφεΐνη όσο και το κρύο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνιση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Έτσι, πέρα μια δραστική κρέμα που έχει καφεΐνη, ακόμα και ένα δροσερό, πράσινο φακελάκι τσαγιού που εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ana (@nastyanastya)

Ποιοτικός ύπνος

Φαίνεται ανόητο να το λέμε, αλλά είναι αλήθεια ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση πρησμένων ματιών. Ενώ τα πρησμένα μάτια μπορεί να υπάρχουν σταθερά, όταν, όμως είμαστε ιδιαίτερα κουρασμένες το πρήξιμο είναι πολύ πιο ακραίο. Ναι, η έλλειψη ξεκούρασης είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα πρησμένα μάτια και έτσι είναι σημαντικό να κοιμόμαστε αποτελεσματικά με τακτικές ώρες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε 6-8 ώρες ύπνου, αλλά αν ερχόμαστε αντιμέτωπες με πρησμένα μάτια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μένουμε πιστές σε αυτό το ωράριο.

Η έλλειψη ύπνου κάνει τα μάτια μας να ξηραίνονται και να ερεθίζονται, οδηγώντας σε φλεγμονή και πρήξιμο. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από το ωράριο είναι σημαντική και η ποιότητα του ύπνου. Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε, αποφύγετε τον χρόνο μπροστά από την οθόνη- κινητό, τηλεόραση- και δώστε στον εγκέφαλό σας χρόνο να σβήσει.

Διατηρήστε την ενυδάτωση

Υπάρχει κάποιο «θέμα» ομορφιάς που η ενυδάτωση δεν μπορεί να βοηθήσει; Όχι. Ειδικά όταν πρόκειται για πρησμένα μάτια, η αφυδάτωση παίζει μεγάλο ρόλο στην κατακράτηση υγρών. «Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο λίτρων νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της αφυδάτωσης,

Ομοίως, η αφυδάτωση συχνά οδηγεί σε άλλα προβλήματα του δέρματος, που μπορεί να κάνουν τα πρησμένα μάτια να φαίνονται χειρότερα. Για να βεβαιωθούμε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια μας δεν θα γίνει ξηρό και ερεθισμένο, εφαρμόστε μια κρέμα ματιών στο οστό της κόγχης πρωί και βράδυ.

Απαλός καθαρισμός

Δεν είναι είδηση ​​ότι ο ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση του πρηξίματος, επομένως είναι απολύτως απαραίτητο να αφαιρούμε σωστά το μακιγιάζ μας κάθε βράδυ. Το παραμικρό ίχνος μάσκαρα, γκλίτερ ή άλλου μακιγιάζ που μπαίνει στο μάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό που ίσως να οδηγήσει ακόμα και σε μόλυνση. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι δεν επιβαρύνουμε τα μάτια μας κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Οποιοδήποτε είδος τριβής μπορεί να προκαλέσει extra ερεθισμό. Πρέπει να αναζητήσουμε μη ερεθιστικά προϊόντα καθαρισμού που παρέχουν καλή ολίσθηση για να αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο

Φαίνεται ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ ορισμένων τροφών και της κατακράτησης υγρών (και συνεπώς του πρηξίματος των ματιών). Το αλάτι για παράδειγμα ενθαρρύνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα και μπορεί να κάνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια πιο έντονο. Έτσι, η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος. Ομοίως και η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρήξιμο.

Cover photo: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT