Υπέροχα γόνατα

Οι σύγχρονες επεμβάσεις γίνονται στο ύψος της φούστας για να αποκαλύψουν σμιλεμένα, σφριγηλά γόνατα, χωρίς περίσσια δέρματος και λίπους. Όμως, μπορούν να τις τολμήσουν όλες οι γυναίκες;

Elle 09 Δεκ. 11
Υπέροχα γόνατα

1. Με λέιζερ (SmartLipo): «Όσες γυναίκες έχουν πλεονάζουσες λιποαποθήκες στα γόνατα είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για να υποβληθούν στην επέμβαση λιπογλυπτικής με λέιζερ», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Δαμηλάκος και περιγράφει τη διαδικασία: «Κάτω από το δέρμα τοποθετούμε μία βελόνα (πάνω από τα γόνατα ή στην έσω πλευρά τους), η οποία μεταφέρει την ενέργεια του λέιζερ. Εκτός του ότι μπορεί να διαλύσει το λίπος, η ακτινοβολία του φτάνει μέχρι την εσωτερική στιβάδα του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε επανασχηματισμό νέου κολλαγόνου και βελτίωση της χαλάρωσης». Σύμφωνα με το γιατρό, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι ότι πρόκειται για ελάχιστα τραυματική επέμβαση, που δεν αφήνει σημάδια στο πέρασμά της. «Το λέιζερ περιλαμβάνει μια βελόνα πάχους 1 χιλ., που μοιάζει με ένεση, αλλά δεν υπάρχει τομή και όπως είναι φυσικό ούτε και ράμματα. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την επόμενη ημέρα. Ο μόνος περιορισμός είναι να φορά μια ελαστική επιγονατίδα για δύο-τρεις ημέρες και να απέχει από έντονες δραστηριότητες, όπως είναι η γυμναστική, τουλάχιστον για 3-4 ημέρες», επισημαίνει ο γιατρός. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα και το κόστος ξεκινάει από € 1.000.

2. Με ραδιοσυχνότητες (BodyTite): Η τεχνολογία νέας γενιάς διαλύει το λίπος και την ίδια στιγμή το αναρροφά, χάρη σε μια κάνουλα που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες. Οι τελευταίες χαρίζουν αποτέλεσμα σύσφιγξης στο δέρμα. Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας εξηγεί: «Πρόκειται για λιποαναρρόφηση προηγμένου τύπου, με μια συσκευή που διαθέτει δύο ηλεκτρόδια, ένα στην επιφάνεια του δέρματος και ένα άλλο κάτω απ' αυτό. Έτσι, η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων είναι εστιασμένη και επιτυγχάνεται καλύτερη σύσφιγξη. Οι μηχανικές κινήσεις δεν είναι έντονες και η ασθενής δεν νιώθει πόνο, ενώ το πρήξιμο και οι μελανιές είναι περιορισμένα». Σύμφωνα με το γιατρό, η περιοχή στα γόνατα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, όποια τεχνολογία κι αν επιλέξουμε. «Πρέπει να είμαστε συντηρητικοί στην ποσότητα λίπους που θα αφαιρέσουμε, γιατί αν αναρροφήσουμε περισσότερη από όσο πρέπει το δέρμα ενδέχεται να κρεμάσει», επισημαίνει ο ίδιος. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και η οπή είναι μόλις 0,5 χιλ. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της από την επόμενη ημέρα. Απαραίτητο για την ανάρρωση είναι να φοράει ειδική ελαστική κάλτσα για μία έως τέσσερις εβδομάδες. Το κόστος της επέμβασης είναι περίπου € 1.600.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT