Η τσάντα Fendi που έκλεψε την καρδιά της Κάρι Μπράντσο

Ο οίκος Fendi πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για την baguette bag, την τσάντα-σταθμό στην ιστορία του Sex and the City, ενώ τον Ιούνιο θα διατεθούν ξανά στην αγορά έξι limited edition σχέδια.

 

Elle 16 Μαΐ. 12
Η τσάντα Fendi που έκλεψε την καρδιά της Κάρι Μπράντσο

Μπορεί η ντουλάπα της Κάρι Μπράντσο να ήταν γεμάτη επώνυμες τσάντες, όμως φαίνεται πως η baguette bag του οίκου Fendi ήταν εκείνη που άφησε τη σφραγίδα της στη σειρά, καθώς σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή.

Όπως σχολιάζει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στην εφημερίδα Financial Times, «στο συγκεκριμένο μοντέλο αποτυπώνεται πλήρως η αδυναμία της Κάρι για τη μόδα και η τάση της να ψωνίζει, ακόμα και αν δεν έχει χρήματα για το ενοίκιο. Σίγουρα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της γκαρνταρόμπας της».

Στην αρχή ήταν δύσκολο για την ενδυματολόγο της σειράς Πατρίτσια Φιλντς να διαμορφώσει το στυλ της Μπράντσο, καθώς ήθελε να δώσει έναν vintage αέρα στο λουκ της. Είναι χαρακτηριστικό πως η baguette ήταν από τις πρώτες it bags που κράτησε η Κάρι, ανοίγοντας στη συνέχεια το δρόμο και για άλλα brands.

Ο οίκος Fendi θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ιστορία της διάσημης μικροσκοπικής τσάντας, που ονομάστηκε έτσι λόγω του μεγέθους της, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένη να μεταφέρεται στο μπράτσο, όπως ακριβώς μια γαλλική μπαγκέτα. Παράλληλα, έξι σχέδια του οίκου βγαίνουν ξανά στην αγορά τον Ιούνιο σε περιορισμένο αριθμό, με αφορμή τα 15 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της τσάντας. Η baguette bag αποτέλεσε σύμβολο του ιταλικού οίκου Fendi και αγαπημένο item των σταρ και των απανταχού fashionistas που, παρά την τιμή της, μπαίνουν σε λίστες αναμονής για να την αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT