5 μυστικά σεξολόγων που πρέπει να γνωρίζεις

Συμβουλές σεξολόγων που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις την ερωτική σου διάθεση χωρίς ταμπού!

Elle 05 Απρ. 22
5 μυστικά σεξολόγων που πρέπει να γνωρίζεις

Έχεις χάσει την ερωτική σου όρεξη; Συμβαίνει! Μπορεί να θες να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στην κρεβατοκάμαρα αλλά δεν ξέρεις πως να το φέρεις στη σχέση. Θες να κάνεις περισσότερο, λιγότερο ή καλύτερο; Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε ένα ή περισσότερα από αυτά τα προβλήματα κάποια στιγμή, αλλά το να καταλάβουμε πώς να τα αντιμετωπίσουμε δεν είναι πάντα εύκολο.

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα οφείλονται στην κακή επικοινωνία. «Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι τα ζευγάρια που έχουν καλύτερη επικοινωνία έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή», λέει η Rachel A. Sussman, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στο σεξ και τις σχέσεις. «Δεν φοβούνται να μιλήσουν για το σεξ και δεν φοβούνται να ζητήσουν αυτό που θέλουν».

Δεν έχεις διάθεση

Μπορεί να μην έχεις όρεξη αλλά να έχει ο σύντροφός σου. Πολλές φορές οι γυναίκες θέλουν το χρόνο τους για να διεγερθούν σεξουαλικά. Χρειάζεται λίγη βοήθεια. Σύμφωνα με τoν Michael Aaron, PhD ψυχοθεραπευτή και σεξολόγο, πολλές γυναίκες είναι θετικές στην ιδέα του να κάνουν σεξ αλλά θέλουν τον χρόνο τους. Εξηγεί ότι πολλές γυναίκες πρέπει να τις αγγίξουν, να τις φιλήσουν και να τις χαϊδέψουν πριν ξεκινήσει η σεξουαλική επιθυμία. Γι’ αυτό σκεφτείτε να πείτε ναι στο σεξ—ή τουλάχιστον στα προκαταρκτικά παιχνίδια—ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή δεν είστε on fire!

Βάλε το sex στο menu

Δεν σημαίνει μόνο να προγραμματίσεις το πότε θα κάνεις sex, αν και πολλοί σεξοθεραπευτές λένε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή ζωντανή. Αλλά αν ο στόχος σας δεν είναι απλώς να κάνετε σεξ αλλά να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, ο Aaron προτείνει να φτιάξετε μια λίστα (μενού) με όλα όσα θέλετε να δοκιμάσετε και όλα όσα είναι εντελώς εκτός ορίων, και στη συνέχεια ζητήστε από τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Ίσως μάθετε ότι έχετε και οι δύο φαντασιώσεις να προσθέσετε σεξουαλικά παιχνίδια στο μείγμα ή να δοκιμάσετε κάτι που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Διάβασε τα υπόλοιπα μυστικά στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT