Έτσι θα βοηθήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σου να αναπτυχθεί

Ο Νάσος Θεοδοσόπουλος, πιστοποιημένος Master Life & Executive Coach, ιδρυτής της Nasos T. | Coaching & Training και εμπνευστής της τεχνολογίας NTM Coaching Framework, αποκαλύπτει τα βήματα για να βοηθήσεις το παιδί να αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Elle 10 Μαρ. 21
Έτσι θα βοηθήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σου να αναπτυχθεί

Στην πορεία μου έχω συνεργαστεί με διάφορους επιστήμονες και επαγγελματίες, για να φέρω εις πέρας μερικές πολύ σημαντικές υποθέσεις. Σε μία από αυτές, συνεργάστηκα με μια ομάδα παιδοψυχολόγων, από την οποία έμαθα και την ακόλουθη τεχνική. Σκοπός αυτής της τεχνικής είναι να βοηθήσουμε το παιδί να χτίσει δύο δεξιότητες:

Δεξιότητα 1: Περισσότερη Ενσυναίσθηση
Να μπορεί να αναγνωρίζει καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και διεισδυτικότητα τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και να κατανοεί πως και πόσο επηρεάζουν τους άλλους οι πράξεις του.

Δεξιότητα 2: Μεγαλύτερη Συναισθηματική Αντοχή και Διαχείριση
Να μπορεί, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, να διαχειριστεί εσωτερικά τα συναισθήματα που βιώνει και να έχει μεγαλύτερο έλεγχο (με την καλή έννοια) πάνω στις αντιδράσεις του στα γεγονότα της ζωής.

Η τεχνική είναι αρκετά απλή, ωστόσο, όταν γίνει ακριβώς όπως προτείνεται, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα πάνω στα παιδιά. Είναι μια επένδυση για αυτά. Αν ένα παιδί μάθει από νωρίς να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα, πολλά από αυτά που συμβαίνουν στους ενήλικες ανθρώπους, πολύς πόνος, πολλά δράματα και κακουχίες θα αποφευχθούν. Ας είμαστε λοιπόν προνοητικοί και ας προλαμβάνουμε για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Διάβασε περισσότερα για την τεχνική του Life Coach Νάσου Θεοδοσόπουλου στο 4moms.gr.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: