10 πράγματα που πρέπει το παιδί σου να σε δει να κάνεις

Πώς μορείς να δώσεις το καλό παράδειγμα στο παιδί σου; Μόνο με το να το βάζεις σε διαδικασία να παρατηρεί τις δικές σου συμπεριφορές. Γιαυτό πάμε να δούμε 10 συνήθειες που καλό είναι να κάνουμε μαζί με το παιδί μας!

Elle 08 Μαρ. 21
10 πράγματα που πρέπει το παιδί σου να σε δει να κάνεις

Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης των γονιών τους. Για αυτό και οι δικές μας πράξεις έχουν αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών μας. Το ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Η οικογενειακή σύμβουλος Susan Stiffelman πιστεύει πως χρειάζεται να εκθέτουμε τα παιδιά μας σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας γιατί όπως συνηθίζει να λέει “δε μεγαλώνουμε παιδιά, μεγαλώνουμε ενήλικες”.

10 καθημερινές στιγμες μας που χρειάζεται να βλέπει το παιδί μας, καθημερινές στιγμές που χρειάζεται να μοιράζεστε μαζί του:

  1. Κλάμα: Μην κρύβεις τα δάκρυα σου. Δεν πειράζει να σε δει να κλαις το παιδί. Τα περισσότερα παιδιά, εξαιτίας μας, θεωρούν ότι το κλάμα είναι μια μωρουδιακή συνήθεια ή ένδειξη αδυναμίας. Κλάψτε μπροστά τους, το κλάμα είναι ένας ακόμη τρόπος να εξωτερικεύσουμε το συναίσθημα μας. Να λυτρωθούμε, να ξαλαφρώσουμε…
  2. Αγωνία για την καθημερινότητα: Μην κρύβετε την ανησυχία σας, την αγωνία σας για την οικογενειακή ευημερία. Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Να προετοιμαστούν για το μέλλον.

Διάβασε περισσότερες στιγμές που καλό θα ήταν να βλέπει το παιδί σου στο 4moms.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT