5 συμβουλές καριέρας από τον Elon Musk

Οι 5 απλές συμβουλές για να πετύχεις τους στόχους σου από τον Elon Musk!

Elle 13 Σεπ. 22
5 συμβουλές καριέρας από τον Elon Musk

Eίναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Γεννημένος στη Νότιο Αφρική, ιδιοφυής, πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής, από τους μεγαλύτερους οραματιστές της γενιάς του, ο Elon Musk είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να δώσει σε κάποιον συμβουλές καριέρας. Αξίζει πάνω από $12.5δις και διευθύνει εταιρείες όπως η Space X, η Tesla Motors και η Solar City. οι 5 συμβουλές του είναι πιο απλές από ότι θα περίμενε κανείς και δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματική ιδιοφυία για να τις εφαρμόσεις.

Να έχεις στόχο

Ο στόχος δεν είναι “Θέλω να βγάλω πολλά χρήματα” ή “Θέλω να πάρω τη Χ προαγωγή”. Σκέψου κάτι συγκεκριμένο. Οραματίσου τον στόχο σου και τα βήματα για να φτάσεις σε αυτόν. Μάθε να κάνεις τα πράγματα καλύτερα, ή να ξέρεις πως αφήνεις κάτι σημαντικό! Εάν κάτι που σκέφτεσαι δεν υπάρχει να θυμάσαι ότι μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα.

Μην κλείνεις τα αυτιά σου στην κριτική

Μην έχεις αυταπάτες και νομίζεις ότι εσύ και οι ιδέες σου είναι αλάνθαστες. Λάβε όσα περισσότερα σχόλια μπορείς από άτομα που εμπιστεύεσαι. Βεβαιώσου ότι εξετάζεις συνεχώς τον εαυτό σου και τα ιδανικά σου και πως δεν ακολουθείς κάποια νόρμα ή ένα μη ρεαλιστικό όνειρο. Να είσαι ανοιχτός στην κριτική και μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις μερικές πτυχές των στόχων σου.

Διάβασε τις υπόλοιπες συμβουλές στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: