Αυτές οι απλές δραστηριότητες ωφελούν πολύ το παιδί

Όλες οι μανούλες ψάχνουμε πώς θα ψυχαγωγηθούν τα παιδία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παιχνίδια, βιβλία όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ωστόσο, πέρα απ' όλα αυτά υπάρχουν και μερικές απλές δραστηριότητες που φαντάζουν ιδανικές για τους μικρούς μας φίλους.

Elle 01 Μαρ. 21
Αυτές οι απλές δραστηριότητες ωφελούν πολύ το παιδί

Μπορεί να θέλεις το μικρό σου να παίζει με διάφορα παιχνίδια και να παίρνει διαφορετικά ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν στην ανάπτυξή του, ωστόσο υπάρχουν μερικές πολύ απλές δραστηριότητες που ωφελούν πολύ το παιδί ειδικά στη νηπιακή ηλικία και πριν κλείσει τα δέκα. Ποιες είναι αυτές;

Παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο

Το να βγαίνει από το σπίτι είναι πολύ σημαντικό για τη σωματική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, καθώς το βοηθά να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Το να παίζει, για παράδειγμα, με το χώμα, τη βροχή αλλά και το χιόνι, συμβάλει στο να δημιουργήσει αναμνήσεις. Επιπλέον, είναι σημαντικό για την διατήρηση της καλής φυσικής του κατάστασης αλλά και να για αναπτύξει την αγάπη του για τις δραστηριότητες στη φύση.

AdTech AdΤα υγιή ρίσκα

Το να παίρνει ασφαλή και υγιή ρίσκα βοηθά το παιδί να αξιολογεί καλύτερα καταστάσεις στην ενήλικη ζωή του. Χρειάζεται να τεστάρει μόνο του τα όριά του για να ωριμάσει συναισθηματικά. Το να παίρνει ρίσκα δεν σημαίνει πως πρέπει να συμμετέχει σε επικίνδυνες δραστηριότητες φυσικά, απλά να το αφήνεις ελεύθερο να τρέχει, να πηδάει και να πέφτει. Αντί να του πεις «πρόσεχε», άφησέ το να αξιολογήσει μόνο του την κατάσταση. Φυσικά, το ξαναλέμε, τα παραπάνω αφορούν ελεγχόμενες από εσένα καταστάσεις.

Ανακάλυψε περισσότερες δραστηριότητες στο 4MOMS.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT