«Γιατί τελειώνει το καλοκαίρι μαμά»: Πώς να διαχειριστείς αυτά τα ερωτήματα

Αν έχεις παιδί σε νηπιακή ηλικία ή στις πρώτες τάξεις του σχολείου, τότε γνωρίζεις ήδη τα πάντα για τα tantrums. Υπάρχουν όμως και αυτές οι «εκρήξεις θυμού» που πυροδοτούνται από το τέλος του καλοκαιριού και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Elle 01 Σεπ. 21
«Γιατί τελειώνει το καλοκαίρι μαμά»: Πώς να διαχειριστείς αυτά τα ερωτήματα

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για το πως να δημιουργήσεις μία ρουτίνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για μία πιο εύκολη μετάβαση, τι γίνεται όμως όταν αρνείται πεισματικά να δεχθεί πως οι διακοπές τελείωσαν;

Η χρονιά αυτή είναι πολύ διαφορετική

Πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες και ειδικά αυτή τη χρονιά. Αν τώρα θα πάει για πρώτη φορά σχολείο, πήγαινε μαζί του να δει το νέο περιβάλλον, συζητήστε για όλες τις αλλαγές που θα έρθουν και άκουσες όλους τους προβληματισμούς και τους φόβους του.

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του σχολείου ξεκίνα σιγά -σιγά τη ρουτίνα του ύπνου ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει όσο πιο ανώδυνη γίνεται.

μαμά

Ήρθε η ώρα να…αγνοήσεις

Και όμως, υπάρχει η στιγμή που το να αγνοείς το παιδί θα του δώσει μεγαλύτερα μαθήματα. Τα tantrums είναι το τέλειο παράδειγμα. Αν ζητά κάτι/απαιτεί/φωνάζει, τότε το να αγνοήσεις όλη αυτή την ‘έκρηξη’ είναι ο καλύτερος τρόπος να τη διαχειριστείς. Αν …ενδίδεις κάθε φορά, το παιδί θα μάθει πως μόλις φωνάξει/κλάψει, τότε θα περάσει το δικό του. Και ας είμαστε ειλικρινείς, είναι μερικές φορές που η συζήτηση και η άρνηση δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε, αντίθετα, κάνει τα πράγματα χειρότερα!

Διάβασε περισσότερους τρόπους να διαχειριστείς το παιδί σου μετά το καλοκαίρι στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT