Απλοί τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου μετά από μία δύσκολη ημέρα

Σε μία δύσκολη καθημερινότητα που τρέχεις να τα προλάβεις όλα είναι πολύ εύκολο να νιώσεις πως δεν έχεις περάσει ποιοτικό χρόνο με το μικρό σου.

Elle 25 Φεβ. 22
Απλοί τρόποι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου μετά από μία δύσκολη ημέρα

Τα βράδια που ετοιμάζεται για ύπνο, εσύ είσαι ήδη κομμάτια από την ημέρα και αφού το βάλεις για ύπνο σκέφτεσαι πως ούτε σήμερα περάσατε λίγο χρόνο μαζί.

Η παραπάνω ιστορία είναι γνωστή και πολύ κοινή. Πώς μπορείς να περάσεις έστω και λίγο ποιοτικό χρόνο με το μικρό σου τα βράδια της εβδομάδας;

Διάβασέ του

Όταν είναι έτοιμο για ύπνο, αφιέρωσε έστω και δεκαπέντε λεπτά ώστε να του διαβάσεις μία ιστορία. Ανεξάρτητα από την ηλικία, αυτή η απλή δραστηριότητα δημιουργεί έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού.

Το δείπνο

Βάλε το μικρό σου στην κουζίνα και άφησέ το να σε βοηθήσει ώστε να ετοιμάσετε μαζί το δείπνο. Αν είναι μικρό μπορεί να αρκεστεί στο να μεταφέρει πιάτα, χαρτοπετσέτες ή μαχαιροπίρουνα. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε μπορεί να έχει πιο ενεργό ρόλο στην προετοιμασία του δείπνου. Τις στιγμές που θα είστε μαζί στην κουζίνα μιλήστε για την ημέρα σας και μάθε για την καθημερινότητά του στο σχολείο.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: