Πώς μπορώ να πω στη γιαγιά και τον παππού να μην αγοράζουν συνεχώς δώρα;

Μεταξύ της Black Friday και της Πρωτοχρονιάς παρεμβάλλονται τόσες πολλές «ευκαιρίες» για δώρα που πραγματικά μπορείς να χάσεις τη μπάλα.

Elle 30 Νοε. 21
Πώς μπορώ να πω στη γιαγιά και τον παππού να μην αγοράζουν συνεχώς δώρα;

Η γιαγιά και ο παππούς είναι πολύτιμοι στη ζωή του παιδιού και ο δεσμός τους είναι πολύ ιδιαίτερος, όμως στην επιθυμία τους να το καλομάθουν, ίσως του αγοράζουν συνεχώς δώρα.

Πώς μπορείς λοιπόν να τους πεις να αγοράζουν λιγότερα;

Η καλή επικοινωνία

Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η καλή επικοινωνία. Η γιαγιά και ο παππούς θέλουν το καλύτερο για το εγγόνι τους και αν τους το εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο -χωρίς να νιώθουν πως πρέπει να πάρουν αμυντική στάση- τότε θα κατανοήσουν τους λόγους που δεν θέλεις να του αγοράζουν συνεχώς δώρα.

Όσο πιο νωρίς και πιο ξεκάθαρα θέσεις τα όρια, τόσο καλύτερα θα είναι. Αν πιστεύεις πως τα δώρα είναι ο τρόπος να δείξουν πως «είναι εκεί γι΄αυτά», μπορείς να τους εξηγήσεις πως πιο σημαντικό ρόλο παίζει η φυσική παρουσία.

Μία έξοδος, ένα βραδινό baby sitting, μία παράσταση. Να θυμάσαι πως είναι μία μεγάλη αλλαγή για κάποιον που έχει ‘μάθει’ να είναι γονέας κάποιου, να ‘μάθει’ να είναι ο γονέας του γονέα κάποιου.

Εστίασε στο παιδί

Συνήθως η γιαγιά και ο παππούς δεν θα ακούσουν αν τους πεις πως «απλά δεν υπάρχει χώρος», θα ακούσουν πιο άμεσα όμως, αν τους εξηγήσεις πως αυτό δεν κάνει καλό στη ψυχολογία του παιδιού όταν «λούζεται» συνεχώς από παιχνίδια και δώρα.

Ένα άλλο επιχείρημα είναι πως αποσπάται πολύ η προσοχή του απορροφώντας το από την ώρα που πρέπει να αφιερώσει στα μαθήματα του σχολείου.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: