Συνέντευξη για δουλειά; 4 tips από την ψυχολόγο για να κερδίσεις τις εντυπώσεις (και την θέση!)

Όσα πρέπει να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να πάρεις τη δουλειά!

Elle 12 Απρ. 21
Συνέντευξη για δουλειά; 4 tips από την ψυχολόγο για να κερδίσεις τις εντυπώσεις (και την θέση!)

Έφτασε η πολυπόθητη ώρα της συνέντευξης για τη δουλειά που περίμενες τόσο καιρό. Το βιογραφικό σου ήταν αυτό που ξεχώρισε και πλησιάζει η στιγμή που θα έχεις τη δυνατότητα να εξελίξεις και το κομμάτι της προσωπικότητας σου. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε η συνέντευξη να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία;

Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την εταιρεία

Θέλεις με κάθε τρόπο να δείξεις ότι έχεις κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και πως γνωρίζεις αρκετά πράγματα για την εταιρεία που θέλεις να εργαστείς. Ψάξε να βρεις όσες πληροφορίες μπορείς σχετικά με την εταιρεία, από την ίδρυσή της μέχρι και τη κάθε επιτυχία που έχει σημειώσει στο τομέα της. Αν γνωρίζεις από πριν το όνομα του συνεντευξιαστή σου, κάνει μια μικρή έρευνα στο linkedin για τις σπουδές και την ενασχόληση τους στη θέση που είναι. Τέλος, μάθε όσα μπορείς για τη θέση που θέλεις να πάρεις εσύ ωστέ να κάνεις στοχευμένες ερωτήσεις να γεμίσεις τα κενά σου.

δουλειά

Υπογράμμισε τις δεξιότητές σου που ταιριάζουν στη θέση

Για να έχεις επιλεχθεί για τη συνέντευξη, σημαίνει πως οι εμπειρίες σου και οι δεξιότητές σου, ταιριάζουν με αυτό που ζητά η εταιρεία και κατ’επέκταση η δουλειά. Προσπάθησε να δεις ποια χαρακτηριστικά σου είναι αυτά που ταυτίζονται περισσότερο με τη θέση και υπογράμμισε τα μέσα στη κουβέντα. Ανάδειξε τις πτυχές του εαυτού σου που θα έχουν τη καλύτερη ανταπόκριση και εμπλούτισε τις παραπάνω μέσα από τη κουβέντα. Τώρα είναι η ευκαιρία να επεξηγήσεις περισσότερο κάθε δεξιότητα που ανέφερες στο βιογραφικό σου.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips της ψυχολόγου για μια επιτυχημένη συνέντευξη στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT