Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο
(προετοιμασία 30΄)
Υλικά για 6 άτομα
6 παντζάρια βρασμένα, 2 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ φλιτζ. νερό, 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν, 1 κ.γ. μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε τα παντζάρια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
2. Στο μπλέντερ χτυπάτε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.
3. Προσθέτετε τα αβοκάντο στο μπολ με τα παντζάρια, περιχύνετε με τη σος, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο βάζοντας κλαδάκια από το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Μπείτε στο yummybeet.com για περισσότερες συνταγές.