10′ χούλα χουπ την ημέρα για θεϊκό κορμί #Fitness

Το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων βγαίνει από το πατάρι και γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος για λεπτό και σμιλεμένο κορμί.

Elle 25 Ιουν. 13
10′ χούλα χουπ την ημέρα για θεϊκό κορμί #Fitness
Θέλετε να αποκτήσετε ζουμερούς γλουτούς και μέση δαχτυλίδι σε χρόνο-ρεκόρ ακολουθώντας ένα workout που μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι και πολύ λιγότερο με ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής; Αν ναι, ίσως πρέπει… να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να ψάξετε για το παλιό σας χούλα χουπ.
 
Γιατί; Επειδή μόλις 10' πέντε φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να αποκτήσετε το κορμί των ονείρων σας και μάλιστα διασκεδάζοντας. Δεν είναι τυχαίο που πολλές celebrities, ανάμεσά τους η Λιβ Τάιλερ, η Σελένα Γκόμεζ, ακόμη και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα το έχουν συμπεριλάβει στην προπονητική τους ρουτίνα. 
 
Τι να περιμένετε: μια πραγματική ολική… μεταμόρφωση, αφού το χούλα χουπ αποτελεί ολοκληρωμένη μορφή άσκησης. Αυτό συμβαίνει διότι με την εκτέλεση των κινήσεων ενεργοποιούνται οι περισσότερες μυϊκές ομάδες (χέρια, γλουτοί, πόδια, μηροί, κοιλιά, ώμοι, ραχιαίοι). Παράλληλα, βελτιώνει τη στάση του σώματος, το συντονισμό, την αίσθηση του ρυθμού και τη διάθεση, ενώ ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη. Και φυσικά οδηγεί σε καύση θερμίδων και κατ' επέκταση σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση (ACE), κάνοντας γυμναστική με το συγκεκριμένο στεφάνι καίμε 7 kcal ανά λεπτό, όπως ακριβώς θα συνέβαινε κι αν εκτελούσαμε μια απαιτητική -στρατιωτικού τύπου- άσκηση. 
 

Ξεκινήστε καλά, βρείτε το ρυθμό σας και έπειτα αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη: αυξομειώστε την ένταση, κάντε πηδηματάκια, χορέψτε, περάστε το χούλα χουπ από κάθε σημείο του σώματος το οποίο θέλετε να σμιλέψετε. Σιγουρευτείτε, ωστόσο, ότι εκτελείτε τις κινήσεις σωστά, ώστε να μειώσετε την πιθανότητα τραυματισμού. 

Πάρτε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: