Το ελαιόλαδο είναι σχεδόν συνώνυμο της Μεσογειακής διατροφής και διαθέτει πληθώρα ακόρεστων λιπαρών, Ω-3, αλλά και θρεπτικών συστατικών. Όπως φαντάζεσαι λοιπόν, και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά σημαντικό μέρος της διατροφής.
Συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη του εμβρύου
Το ελαιόλαδο συμβάλλει και στην καλύτερη ανάπτυξη του εμβρύου, κυρίως γιατί θα πάρεις εσύ αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά του και αυτά θα «μεταφερθούν» στο έμβρυο. Είναι υψίστης σημασίας η καλή και σωστή διατροφή της γυναίκας που κυοφορεί καθώς οι επιλογές σου μπορούν να επηρεάσουν το έμβρυο. Έτσι, το ελαιόλαδο που θεωρείται ένα από τα παλαιότερα superfoods έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου και κατά συνέπεια και του εμβρύου. Επιπλέον, τα Ω-3 βοηθούν στην καλύτερη νευρολογική ανάπτυξή του.
Ένα διατροφικό «όπλο» κατά της κατάθλιψης
Το ελαιόλαδο -και πάλι- εξαιτίας των Ω-3 λιπαρών μπορεί να επηρεάσει και την ψυχική υγεία της εγκύου. Η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μείωση συμπτωμάτων κατάθλιψης, ωστόσο οι έρευνες είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα. Έτσι, ενώ αναφέρεται η σύνδεσή τους η βιβλιογραφία δεν είναι αρκετή ώστε να το πούμε με σιγουριά.