Οι τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Και όμως αυτές οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σου, ανάλογα και με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκεις.

Elle 20 Δεκ. 20
Οι τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

Κάποιες τροφές επιδρούν στη διάθεση των νέων σε διαφορετικό βαθμό από ότι των πιο ώριμων ενήλικων και το αντίστροφο. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που μας παροτρύνουν να αξιοποιήσουμε τα καινούρια δεδομένα προς όφελός μας.

Ειδικότερα, για τους νέους έως τα 30, το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά έχουν μεγάλη επίδραση στη διάθεση, καθώς αυξάνουν την παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Αντίθετα οι τροφές που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση σε πιο ώριμες ηλικίες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο λόγος είναι ότι η δομή του εγκεφάλου μας δεν είναι ίδια σε κάθε ηλικία, γι’ αυτό τα οφέλη μπορεί να γίνουν αισθητά σε διαφορετικό βαθμό ανά ηλικία.

Μια τέτοια ανακάλυψη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σωστές επιλογές. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας μέσα σε 2 εβδομάδες. Μια άλλη μελέτη πάλι έδειξε ότι η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα:

Πώς θα ετοιμάσεις το πιο αξέχαστο γιορτινό τραπέζι;

Art de la table: Ο Dior Maison στρώνει το γιορτινό τραπέζι

6 κεριά για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT