Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική αλλά και στη φαρμακολογία. Πωλείται φρέσκο αλλά και αποξηραμένο, σε σκόνη. Έχει ιδιαίτερη γεύση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, B, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βήτα-καροτίνη. Και το όνομα αυτού; Ginger!
Ιδού 7 λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις το ginger στη διατροφή μας
Ανακουφίζει τα συμπτώματα των γαστρεντερικών διαταραχών
Δοκίμασέ το όταν νιώθεις την κοιλιά σου φουσκωμένη ή γεμάτη αέρια, ακόμα κι αν έχεις διάρροια, κωλικό ή ανακατεμένο στομάχι. Επιπλέον, το ginger διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών από τον οργανισμό.
Σε βοηθάει να χάσεις βάρος
Προσθέτοντας το ginger στη διατροφή σου μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις, γιατί ενισχύει το αίσθημα κορεσμού. Το ίδιο έχει ελάχιστες θερμίδες και θερμογόνο, δηλαδή επιταχύνει το μεταβολισμό συμβάλλοντας στο κάψιμο του λίπους.
Είναι αφροδισιακό
Οι αφροδισιακές ικανότητές του είναι γνωστές εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Την επόμενη φορά που θα κανονίσεις ένα ρομαντικό δείπνο, φρόντισε το μενού να περιέχει πιάτα με ginger.