Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για την ενήλικη ακμή

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά της εφηβείας που αφήνουμε πίσω μας με χαρά και η ακμή σίγουρα είναι ένα από αυτά. Τι γίνεται όμως όταν αυτή επιστρέφει δυναμικά μετά την ενηλικίωση μας; Εκτός από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε με ευλάβεια για να την αντιμετωπίσουμε, καλό θα ήταν να σκεφτούμε και την διατροφή μας.

Elle 06 Ιουλ. 18
Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για την ενήλικη ακμή

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατνάθρακες και ζάχαρη προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη έξαρση σε περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουμε ακμή. Μελέτες έχουν δείξει πως άτομα με διατροφή χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας και όσοι την ακολουθούν έχουν ορατά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Τα γαλακτοκομικά και συγκεκριμένα αυτά που έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να έχουν χαμηλότερα λιπαρά έχουν συχνά σχετιστεί με την επιδείνωση της ακμής. Για την ακρίβεια, λέγεται ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες αυτές. Παρά το γεγονός αυτό όμως πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες πριν αποχαιρετήσουμε γάλα, τυρί και γιαούρτι για τα καλά.

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε φυτικά έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 6 λιπαρά όπως το επεξεργασμένο αραβοσιτέλαιο, το ηλιέλαιο και το έλαιο σόγιας. Σε αντίθεση με τα "καλά" Ωμεγα 3 λιπαρά που εμπιστευόμαστε για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους, τα Ωμέγα 6 φαίνεται πως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα οπότε είναι προτιμότερο να περιορίζουμε την κατανάλωσή τους.

Γυμνάζεσαι εντατικά και βασίζεσαι σε shakes με πρωτεΐνη ορού γάλακτος; Εκεί ίσως οφέιλεται και η επιδείνωση που έχεις παρατηρήσει στο ζήτημα της ακμής σου αφού αυτό ακριβώς παρατηρήθηκε σε μελέτες που έχουν γίνει. Προσπάθησε να περιορίσεις τις ποσότητες που προσλαμβάνεις ή να στραφείς σε vegan επιλογές για να δεις αν το πρόβλημα όντως επηρεάζεται από το συμπλήρωμα που επιλέγεις. 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT