Χρειάζεσαι (απαραιτήτως) αυτά τα νέα super foods για καυτό κορμί

Δεν υπόσχονται μόνο υπέροχες αναλογίες, αλλά αναζωογονούν σώμα και πνεύμα.

Elle 15 Φεβ. 18
Χρειάζεσαι (απαραιτήτως) αυτά τα νέα super foods για καυτό κορμί

Το φαλόπια ή he shou wu, ένα μυρωδικό από την Κίνα έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, δυναμώνει τα μαλλιά και καταπολεμά το στρες.

Το μορίνγκα θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του 2018. Περιέχει τριπλάσιο σίδηρο και πρωτεΐνη από το σπανάκι, ασβέστιο και βιταμίνη Α. Θα το βρείτε σε μορφή σκόνης σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά και σε έλαιο για το δέρμα.

Προσθέτουμε αιθέρια έλαια όπως λεμόνι ή μέντα όχι στο μπάνιο αλλά στο πιάτο μας. Διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιμυκητιακές, και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ χαρίζουν και υπέροχο άρωμα. Τα βρίσκουμε σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Κουνουπίδι αντί για μπανάνα. Η ζήτηση για το ταπεινό σταυρανθές λαχανικό εκτοξεύτηκε στην αμερικανική αγορά. Η νέα μόδα στα smoothies το θέλει να αντικαθιστά τη μπανάνα, καθώς διατηρεί σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη του. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το κουνουπίδι είναι η υγιεινή εναλλακτική της βάσης στην πίτσα (αντί για αλεύρι). Είναι hot: smoothie μάνγκο και κουνουπίδι.

Το βότανο ashwagandha χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αϋπνία στην Ινδία, στο πλαίσιο του συστήματος εναλλακτικής ιατρικής αγιουρβέδα. Ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων προσαρμογόνων ουσιών που χαρίζουν αντοχή σε δύσκολες συνθήκες. Οι καινούριες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι βοηθά σε περιπτώσεις στρες. Θα το βρείτε σε συμπλήρωμα αλλά και σε μορφή σκόνης που μπορείτε να προσθέσετε στο smoothie σας.

Ξεχάστε το curcuma latte. Ήδη όλοι μιλούν για το φυτικό γάλα… κύπερου (tiger nut milk). Προέρχεται από τη ρίζα που ευδοκιμεί στην Αίγυπτο-και στην Αφρική γενικότερα-και το δυνατό του στοιχείο είναι ότι είναι ελαφρύ, χωρίς ίχνος λακτόζης, επομένως δεν επιβαρύνει όσους έχουν ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα. Το αναμένουμε και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT