Προσπαθείς να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές; 4 tips από τη διατροφολόγο που σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Η επανένταξη δεν είναι εύκολη, είναι όμως αναγκαία. Με τη βοήθεια της διατροφολόγου, ανακάλυψε 4 συμβουλές που θα σου δείξουν το "σωστό" δρόμο για να απολαύσεις αυτό το φθινόπωρο ξανά το φαγητό, χωρίς ενοχές αλλά με πρόγραμμα και πειθαρχία.

Elle 10 Σεπ. 22
Προσπαθείς να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές; 4 tips από τη διατροφολόγο που σίγουρα θα σε βοηθήσουν

Ο Σεπτέμβρης για κάποιους αποτελεί μήνα ανασυγκρότησης γενικά και ειδικά για κάποιους που είχαν αμελήσει τη διατροφή στις ημέρες ξεκούρασης. Συνήθως, όμως, αυτή η διαδικασία ξεκινά με ενοχές, θυμό, αυτοτιμωρία, απελπισία και βιασύνη.

Έτσι, συνήθως, εστιάζεις σε λάθος σημεία, όπως σε δίαιτες εξπρές, αποχή από ομάδες τροφίμων, εξαντλητική άσκηση, «μαγικά» τρόφιμα/ροφήματα κ.ά., με αποτέλεσμα η επανένταξή να γίνεται δυσκολότερη ή να έχει προσωρινά αποτελέσματα.

Κάποια γενικά σημεία που μπορούν να βοηθήσουν όλους να μπουν ξανά σε πρόγραμμα είναι τα παρακάτω, αλλά φυσικά η εξατομίκευση και η συνεργασία με έναν διατροφολόγο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας:

διατροφή

4 tips που θα βοηθήσουν στην επανένταξή σου σε πρόγραμμα διατροφής αυτό το φθινόπωρο:

  • Άφησε πίσω ό,τι έγινε στις διακοπές και εστίασε στις επόμενες ημέρες, τους νέους στόχους, την καθημερινή σταδιακή βελτίωση και εξέλιξή σου.
  • Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην οργάνωση. Όλα είναι πιο εύκολα όταν υπάρχει οργάνωση, συντονισμός και διαθέσιμες υγιεινές επιλογές στο σπίτι και τη δουλειά.
  • Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο μυαλό σου που θα περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων και κυρίως αυτών που αμέλησες στις καλοκαιρινές διακοπές, όπως όσπρια, λαχανικά, ψάρι κ.ά.
  • Ελάττωσε στο μισό τις ατασθαλίες και αύξησε την κατανάλωση νερού. Μια καταγραφή διατροφικού ημερολογίου θα σε βοηθήσει να πάει κάπως καλύτερα η πορεία της εβδομάδας σου.

Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  info@hnbdiet.gr, μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT