Σε έχει κουράσει η δίαιτα; Έτσι θα ξαναμπείς σε πρόγραμμα

Η δίαιτα είναι πια υπερτιμημένη και είναι απολύτως λογικό να σε έχει κουράσει η διαρκής προσπάθεια να αφαιρέσεις πράγματα απο τη διατροφή σου, ή να αναγκάζεσαι να τρώς λιγότερο απόσο θέλεις πραγματικά. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελευθερία Κεφάλα μας παρουσιάζει τους λόγους που η διαδικασία της δίαιτας μας κουράζει πια τόσο πολύ.

Elle 30 Ιουν. 21
Σε έχει κουράσει η δίαιτα; Έτσι θα ξαναμπείς σε πρόγραμμα
Είναι περίοδος που πιθανώς να ακολουθείς αρκετές εβδομάδες ένα πρόγραμμα διατροφής και να νιώθεις πως σε έχει κουράσει η διαδικασία πριν ακόμα φτάσεις τον στόχο σου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους και μπορείς να το αλλάξεις ώστε να εφοδιαστείς ξανά με κίνητρο και ενδιαφέρον.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

1. Δεν εμπλουτίζεις την διατροφή σου με γεύσεις και ποικιλία.

Η ευκολία της ίδιας σαλάτας ή της ίδιας παρασκευής φαγητών μπορεί να αποτελεί τη γρήγορη λύση αλλά σύντομα θα σε κουράσει. Υπάρχουν τόσα πολλά λαχανικά για τη σαλάτα σου, γι’αυτό άφησε το μαρούλι στην άκρη και εμπλούτισε με μυρωδικά και γεύσεις το πιάτο σου.
δίαιτα
2. Αποφεύγεις να κάνεις πράγματα εξαιτίας της διατροφής σου
Αποφεύγεις να βγεις έξω για φαγητό με φίλους πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μπορείς να μείνεις τυπική/ος στο πρόγραμμα σου, κάτι που δεν ισχύει γιατί οπουδήποτε και να βγεις πλέον υπάρχουν υγιεινές επιλογές που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα σου. Ακόμα, όμως, κι αν δεν υπάρχουν ένα «ελεύθερο γεύμα» δεν θα σε πάει πίσω, ούτε θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια σου.
3. Δεν συζητάς με τον/την διαιτολόγο σου.
Πολλές φορές ως διαιτώμενος/η αφήνεσαι στην κρίση του διαιτολόγου για τις επιλογές στο πρόγραμμα σου, ίσως πιστεύοντας ότι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί είναι το ιδανικό και το «τέλειο» ώστε να πετύχεις τον στόχο σου. Υπάρχει μια βάση σε αυτό, ωστόσο θα πρέπει να συζητάς τι σε έχει κουράσει, τι σου έχει λείψει, το πρόγραμμα της ζωής σου ή κάποιες ιδέες παρασκευής ή και δοκιμής νέων τροφίμων, ώστε να προσαρμοστεί σε αυτά. Τίποτα δεν απαγορεύεται και τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο.
Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  info@hnbdiet.gr, μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: