Όσοι καταναλώνουν πολλή ζάχαρη και λίπη είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσουν σταδιακά πιο θαμπή και γερασμένη επιδερμίδα. Γιατί όμως;
Την εξήγηση μας δίνει ο Δημήτρης Οικονομάκης Ειδικός Εφαρομογών Διατολογίας εξηγώντας ότι τα διατροφικά αυτά στοιχεία διασπούν το κολλαγόνο πιο γρήγορα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Επισημαίνει επίσης ότι όσον αφορά στην ποσότητα της τροφής, τόσο ο υποσιτισμός όσο και η υπερβολική πρόσληψη μπορούν να βλάψουν τη φυσιολογία του δέρματος. Η παχυσαρκία αυξάνει τη διαδερμική απώλεια νερού, μεταβάλλοντας τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος. Επιπλέον, σχετίζεται με μια σειρά δερματοπαθειών, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σμήγματος, να συμβάλει στις μικροκυκλοφορικές και μακροκυκλοφορικές αλλαγές και να τροποποιήσει το μεταβολισμό του κολλαγόνου.
Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις της διατροφής στην υγεία και την ομορφιά του δέρματος, έχει βρεθεί ότι ωφελούν και τα συμπληρώματα.