Menu

ELLE TV: Γυμναστείτε στο τραμπολίνο με το νέο DVD της Τρέισι Άντερσον

 Το τραμπολίνο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα τονωτικό και διασκεδαστικό, αφού μας βοηθά να αποκτήσουμε σφιχτό σώμα και πολύ καλή διάθεση. Η προσωπική γυμνάστρια των σταρ μάς δείχνει τον τρόπο στο νέο της DVD.  Πάρτε μια πρώτη γεύση στο video που ακολουθεί.

 Ποιος θα μας το 'λεγε πως ένα από τα πιο αγαπημένα μας παιχνίδια μπορεί να εξαφανίσει το κοιλιακό λίπος, τα ψωμάκια στην περιφέρεια, να τονώσει τους γλουτούς αλλά και να γυμνάσει ταυτόχρονα τα χέρια μας;

Η Τρέισι Άντερσον, μία από τις πιο δημοφιλείς γυμνάστριες του πλανήτη, με διάσημες πελάτισσες, όπως οι Μαντόνα, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κόρτνεϊ Κοξ, έχει ήδη κυκλοφορήσει το νέο της DVD με τίτλο Mini-Trampoline Workout, εξηγώντας μας πώς μπορούμε να κάνουμε σωστή χρήση του συγκεκριμένου οργάνου γυμναστικής.

Όπως ομολογεί η ίδια, «αυτού του είδους η προπόνηση με γυρίζει πίσω στα παιδικά μου χρόνια, όταν χοροπηδούσα ανέμελα στο τραμπολίνο στην αυλή του σπιτιού μου». Η πολυμήχανη Άντερσον, λοιπόν, φρόντισε να αξιοποιήσει τις αναμνήσεις της όσο καλύτερα μπορούσε επινοώντας ασκήσεις για όλο το σώμα, οι οποίες μπορούν να γίνουν πάνω σε ένα μικρών διαστάσεων τραμπολίνο, το οποίο μεταφέρεται παντού. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «κάποια στιγμή σκέφτηκα πως οι αναπηδήσεις προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για καρδιοτονωτική άσκηση και φρόντισα να αναπτύξω ακόμα περισσότερο την όλη ιδέα».

Μας κρατά σε φόρμα
Οι ασκήσεις που περιέχονται στο DVD μπορούν να συμπληρώσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα αεροβικής ή να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα, αν για παράδειγμα κάποιος έχει μόνο 30΄ στη διάθεσή του.

Το μίνι τραμπολίνο προσφέρει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους έχουν βαρεθεί το πρόγραμμά τους. Γυμνάζει εξίσου όλους τους μυς, βελτιώνοντας παράλληλα την ισορροπία και την ικανότητα συντονισμού. Μπορεί να συμβάλει σε μια προπόνηση έντονης καρδιαγγειακής αντοχής, ενώ παράλληλα προστατεύει τις αρθρώσεις, χτίζει την πυκνότητα των οστών, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών με την τόνωση του λεμφικού συστήματος. Η τακτική καρδιοτονωτική άσκηση με μίνι τραμπολίνο μάς βοηθά να χάσουμε βάρος, αλλά και να αποβάλουμε το στρες και  την αρνητική ενέργεια από πάνω μας.

 Ο φυσίατρος Δημήτριος Εργελετζής, διευθυντής στην ιατρική μονάδα σπονδυλικής στήλης Physio-Medicus, αναφέρει σχετικά: «Με τις συνεχείς αναπηδήσεις στο τραμπολίνο βελτιώνεται η ισορροπία και ο συντονισμός των κινήσεων, οι αρθρώσεις δεν καταπονούνται, ενώ ενισχύεται και η πυκνότητα των οστών. Επίσης, ελαττώνεται η φλεγμονή και αποβάλλονται οι τοξίνες, γιατί διεγείρεται το λεμφικό σύστημα κάθε φορά που πηδάμε. Ακόμα, έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα όπως κάθε άσκηση, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι κατάλληλο ιδίως για άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες και έχουν υψηλή πίεση». Ο ειδικός μάλιστα προτείνει την εξής προπόνηση: πηδήματα στο τραμπολίνο για 20΄΄ με χαλαρή ένταση, ανάπαυση για 10΄΄. Επανάληψη του κύκλου άσκησης 7 φορές. Άλλη παραλλαγή είναι πηδήματα για 1΄ και ανάπαυση για 1΄ κι επανάληψη αυτού του κύκλου 7 φορές. Η συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής έχει πολλά οφέλη, κυρίως για το καρδιαγγειακό σύστημα, όπως κάθε αεροβική προπόνηση.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα από μίνι τραμπολίνο στην αγορά. Οι τιμές ξεκινμούν από  € 57. 

Μπορείτε να παραγγείλετε το DVD Mini-Trampoline Workout στο http://tracyandersonmethod.com.