Ένα τσάι την ημέρα… τις αλλεργίες κάνει πέρα

Η περιοχή Nagano στην Ιαπωνία έχει τα υψηλότερα ποσοστά προσδόκιμου ζωής στη χώρα και μια επιστημονική μελέτη ρίχνει φως σε έναν παράγοντα που παίζει ρόλο-κλειδί στη μακροζωία: το φρέσκο, πράσινο τσάι.

Elle 21 Ιουν. 20
Ένα τσάι την ημέρα… τις αλλεργίες κάνει πέρα


Oι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Shinshu στο Nagano ανακάλυψαν ότι ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι καθημερινά μπορεί να είναι η λύση στις διατροφικές αλλεργίες. Το πράσινο τσάι έχει υψηλά επίπεδα της αντιοξειδωτικής ουσίας κατεχίνη που επιδρά στα βακτήρια του εντέρου FP Flavonifractor plautii (FP). Οι ερευνητές, λοιπόν, βρήκαν ότι το συγκεκριμένο ρόφημα αυξάνει τα FP που με τη σειρά τους κατεβάζουν την πίεση του αίματος και βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους, ενώ αποτρέπουν τη δημιουργία φλεγμονής καταστέλλοντας την υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού που βρίσκεται πίσω από διατροφικές αλλεργίες. Ωστόσο, έχει σημασία να διατηρούμε σε καλή κατάσταση το πράσινο τσάι. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Journal of Food Science έδειξε ότι τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών πέφτουν κατά 51% μετά από 6 μήνες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT