Το περπάτημα στην παραλία με τα καινούρια μας πέδιλα δημιούργησε φουσκάλες στο σημείο τριβής του δέρματος με τα παπούτσια. Η δερματολόγος Έλενα Τασούλα εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε:
«Απολυμαίνουμε το σημείο με χλιαρό νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια εισάγουμε προσεκτικά μέσα στη φουσκάλα μια αποστειρωμένη βελόνα με σκοπό να αδειάσει το περιεχόμενό της (σ.σ. δηλαδή το υγρό που έχει συσσωρευτεί). Δεν αφαιρούμε την πέτσα, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της πληγής. Απλώνουμε μια λοσιόν με ψευδάργυρο, γιατί βοηθά στη γρήγορη επούλωση. Προαιρετικά, εφαρμόζουμε ένα επίθεμα σιλικόνης που προστατεύει την πληγή και χρησιμεύει σε περίπτωση που φορέσουμε κάποιο παπούτσι».
Σύμφωνα με τη δερματολόγο, η επαφή με τη θάλασσα και ο ήλιος θα ξηράνουν την πληγή, γι' αυτό δεν υπάρχει φόβος να την αφήσουμε ανοιχτή όσο κολυμπάμε. Αν πάλι η φουσκάλα έχει μεγάλη έκταση και εμφανίζεται σε μια περιοχή όπως το πέλμα, μπορούμε να απλώσουμε μια αντιβιοτική αλοιφή (μέχρι και μία εβδομάδα), αφού απολυμάνουμε το σημείο και αφαιρέσουμε το υγρό προσεκτικά με τη βελόνα. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και σε περίπτωση που το πρόβλημα παρουσιαστεί έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν πολύ μικρές φουσκάλες στην καμάρα και τα πλάγια των δαχτύλων στα πόδια εξαιτίας εκζέματος (δυσιδρωσικό έκζεμα), το οποίο συνοδεύεται από φαγούρα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε μια αλοιφή με κορτιζόνη τοπικά.