Γιατί κάνει καλό να μην απαντάς αμέσως σε e-mail και μηνύματα

Δεν είμαστε υποχρεωμένες να απαντάμε σε μηνύματα, τηλεφωνήματα, e-mail και facebook notifications την στιγμή που τα λαμβάνουμε. Να και μια περίπτωση που αναβλητικότητα μας κάνει καλό. Μάθετε το γιατί και από εδώ και πέρα θα το ξανασκέφτεστε.

Elle 29 Ιουν. 18
Γιατί κάνει καλό να μην απαντάς αμέσως σε e-mail και μηνύματα

1. Θυμίσου ότι το κινητό υπάρχει για να σε διευκολύνει και όχι για να σε καταπιέζει. Μια φιλία μέσω Facebook δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντήσεις σε κάθε αναστατωμένο μηνύμα αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις.

Αν πρέπει να συγκεντρωθείς σε κάτι και φοβάσαι άφησε το κινητό σου σε άλλο δωμάτιο. Πρώτη σου κίνηση αφού ανοίξεις τα μάτια σου είναι να πιάσεις το κινητό; Επιχείρησε να το αποφύγεις για τουλάχιστον 15 λεπτά και αφιέρωσε τον χρόνο αυτό σε κάτι πιο παραγωγικό και ευεργετικό

Ακολούθησε αυτόν τον απλό κανόνα: αν δεν είναι κάτι επείγον, μπορεί να περιμένει μέχρι και 24 ώρες. Επιπλέον λόγος να το προσπαθήσεις; Θα δώσεις πιο σωστή και ενημερωμένη απάντηση αν έχεις χρόνο να σκεφτείς ψύχραιμα και λογικά.

2. Υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να είσαι προσκολημμένη στην οθόνη σου και μετά την δουλειά; Απαγόρευσε τα κινητά στο τραπέζι ή κατα τη διάρκεια του καφέ με την κολλητή σου για να καταφέρετε να συζητήσετε συγκεντρωμένες και χωρίς να αποσπάστε. Θυμίσου ότι στατιστικά μονο 1 στις 10,000 ειδοποιήσεις είναι επείγουσες και τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι πιο σημάντικα από ένα emoji σε σχόλιο στο Facebook.

3. Πιστεύοντας ότι πρέπει να απαντάμε στα πάντα και αμέσως δεν καταφέρνουμε να ηρεμήσουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σφυγμοί μας αυξάνονται κατακόρυφα όταν ασχολούμαστε διαρκώς με το κινητό μας γιατι απλά πάντα θα υπάρχει κάτι που απαιτεί την προσοχή μας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει αυτά που θέλει και να απαντήσει στα σημάντικα όταν και αν μπορεί για να ζείτε στο τώρα όσο περισσότερο γίνεται.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT