Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Νίκη Μουρούτη προτείνει ένα ενδεικτικό πλάνο για γερό ανοσοποιητικό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις τροφές του μεσημεριανού με του βραδινού και του δεκατιανού με του απογευματινού.
Δευτέρα
Πρωινό: 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με ταχίνι, μέλι και 1 πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 χούφτα ανάμεικτοι ξηροί καρποί
Μεσημεριανό: Σαλάτα με φακές, πιπεριά, σπανάκι, καλαμπόκι, τόνο σε κονσέρβα νερού, καρύδια και ντρέσινγκ πορτοκάλι-βαλσάμικο ξίδι
Απογευματινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με αβοκάντο
Βραδινό: Ομελέτα με μανιτάρια και πράσινες πιπεριές, τυρί με χαμηλά λιπαρά, 1 φέτα πολύσπορο ψωμί, 2 ακτινίδια
Τρίτη
Πρωινό: Porridge (χυλός ζεστός) με νιφάδες βρώμης, φράουλες, μέλι, κανέλα, 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με 1 ακτινίδιο
Μεσημεριανό: Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Απογευματινό: Στικ καρότου με χούμους
Βραδινό: Μανιταρόσουπα, 1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 μπανάνα
Τετάρτη
Πρωινό: 1 αυγό βραστό με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και 1 ακτινίδιο
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι, 8-10 μικρές φράουλες με μέλι και κανέλα
Μεσημεριανό: Ρεβίθια φούρνου με καστανό ρύζι, ελιές, χόρτα
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι και ½ χούφτα ξηροί καρποί
Βραδινό: Φιλέτο σολομού με ψητά λαχανικά με τζίντζερ, σκόρδο και τσίλι
Πέμπτη
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 βραστό αυγό
Δεκατιανό: 1 μήλο κομμένο σε φέτες με ταχίνι
Μεσημεριανό: Φιλέτο σολομού στον φούρνο με καστανό ρύζι και ανάμεικτα λαχανικά
Απογευματινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με φιστικοβούτυρο
Βραδινό: Σούπα με κοτόπουλο, ανάμεικτα λαχανικά και παρμεζάνα
Παρασκευή
Πρωινό: Ομελέτα με πιπεριά, ντομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά
Δεκατιανό: Ρυζόγαλο με κανέλα
Μεσημεριανό: Βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα, μπρόκολο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, πιπέρι, τζίντζερ και κουρκουμά
Απογευματινό: Φράουλες βουτηγμένες σε μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
Βραδινό: Σαλάτα κινόα με φακές, πιπεριά, καρότο και ντρέσινγκ με ταχίνι, λεμόνι και ελαιόλαδο
Σάββατο
Πρωινό: Smoothie με γιαούρτι, αβοκάντο, μάνγκο
Δεκατιανό: 1 χούφτα ανάμεικτοι ξηροί καρποί
Μεσημεριανό: Φιλέτο μοσχάρι με ψητά λαχανικά
Απογευματινό: Στικ καρότου με χούμους
Βραδινό: Κριθαρότο θαλασσινών με σπαράγγια
Κυριακή
Πρωινό: Χυλός βρώμης
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι, 8-10 μικρές φράουλες με μέλι και κανέλα
Μεσημεριανό: Φιλέτο κοτόπουλο με κινόα και λαχανικά
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι και ½ χούφτα ξηροί καρποί
Βραδινό: Καλαμάκια κοτόπουλο με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φράουλες