
Πρωινό
Βράζετε 3 φλιτζ. άπαχο γάλα με 1/2 κ.γ. κανέλα. Προσθέτετε 2/3 φλιτζ. έτοιμο μείγμα πολέντα (θα το βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ), 2-3 αποξηραμένα φρούτα και ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατεύετε το μείγμα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 5', ανακατεύοντας συγχρόνως με μία κουτάλα. Αν θέλετε προσθέτετε μέλι.
Μεσημεριανό
Σαλάτα με κάρι και κοτόπουλο: κόβετε στη μέση μία ντομάτα και αδειάζετε προσεκτικά το εσωτερικό της. Ανακατεύετε σε ένα μπολ 150 γραμμ. βρασμένα ρεβίθια, τα οποία έχετε σουρώσει, 1 φλιτζ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, 150 γραμμ. άπαχο γιαούρτι και 1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη. Προσθέτετε λίγο αλάτι και γεμίζετε την ντομάτα.
Σνακ
Ανάμεικτοι ξηροί καρποί: ανακατεύετε καλά ψητά φιστίκια με μέλι, σταφίδες, ηλιόσπορους, τσιπς μπανάνας με σκόνη κανέλας ή καυτερού τσίλι για γεύση και σερβίρετε.
Βραδινό
Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα παραδοσιακά ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά και όχι με εξειδικευμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Για παράδειγμα, μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό μιας κολοκύθας για να βγουν όσο το δυνατόν πιο λεπτές λωρίδες από την ψίχα της, σε μορφή που να θυμίζουν σπαγγετίνη. Ρίξτε τες σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάστε τη σάλτσα με άπαχο μοσχαρίσιο κρέας που θα μαγειρέψετε με ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, ελαιόλαδο και μαντζουράνα.
Επιδόρπιο
Μους, την οποία θα φτιάξετε χτυπώντας στο μπλέντερ 340 γραμμ. τυρί κρέμα με ελάχιστα λιπαρά ή ακόμα και τυρί σόγιας (τόφου), 1/2 φλιτζ. σοκολατούχο γάλα με 0% λιπαρά ή γάλα σόγιας με γεύση σοκολάτας, 1/4 φλιτζ. σοκολάτα ψιλοκομμένη, την οποία θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και ελάχιστο μέλι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει μαλακό και παγώστε στο ψυγείο πριν σερβίρετε.