Οι επιστήμονες έβαλαν μια ακόμα τροφή στο μικροσκόπιο, αναζητώντας τρόπους για να χάσουμε λίπος προστατεύοντας όμως και τη μυϊκή μας μάζα. Τα αποτελέσματα μας χαροποιούν ιδιαίτερα. Η νέα έρευνα λοιπόν αφορά την πατάτα, για την οποία επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά ανακάλυψαν ότι παρόλο που περιέχει μικρή ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης, εντούτοις συνέβαλε στην παραγωγή πρωτεΐνης από τους μυς γυναικών που την έτρωγαν καθημερινά σε μορφή χυλού συνδυαστικά με τα 0,8 γραμμ. συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης/κιλό σώματος (μέσα από τροφές ή σε σκόνη). Αυτό σημαίνει πως μπορείς να την προσθέσεις στο καθημερινό σου μενού, αλλά στη σωστή της μορφή. Απόφυγε λοιπόν τις τηγανητές όσο νόστιμες και αν σου φαίνονται και προτίμησε τις βραστές ή σε πουρέ.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!