Α.O. «Κάλλιστος» : Πώς ο μεγαλύτερος σύλλογος στίβου στην Ελλάδα μεταδίδει την αγάπη και τις βάσεις για τον κλασσικό αθλητισμό

Για τον Αθλητικό Όμιλο «Κάλλιστος» προέχει η αγάπη για τον αθλητισμό, η αθλητική παιδεία και η υγεία. Με αυτό το όραμα ξεκίνησε και έτσι συνεχίζει την λειτουργία του.

Elle 25 Σεπ. 23
Α.O. «Κάλλιστος» : Πώς ο μεγαλύτερος σύλλογος στίβου στην Ελλάδα μεταδίδει την αγάπη και τις βάσεις για τον κλασσικό αθλητισμό

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ένα μέσο για να φροντίσουμε το σώμα μας. Κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία, η οποία μπορεί να γίνει τρόπο ζωής, ξεκινώντας να ανακαλύπτουμε τα όριά μας και να χτίζουμε την αγάπη μας για την άσκηση από τα παιδικά μας χρόνια. Με αυτό ακριβώς το όραμα και το στόχο ξεκίνησε, λοιπόν, ο  Αθλητικός Όμιλος «Κάλλιστος», πριν από 11 χρόνια.

Ο Σταμάτης Λένης και η Δήμητρα Μάρκου, με μοναδικό οδηγό την αγάπη τους για την άθληση και έχοντας κατακτήσει τον αγωνιστικό στίβο με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, θέλησαν, μέσα από τη δημιουργία του Ομίλου, να μεταδώσουν αυτή την αγάπη τους στα παιδιά, δίνοντας  παράλληλα ευκαιρίες στους νέους αθλητές που με τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση μπορούν να φτάσουν τους δικούς τους αθλητικούς στόχους. Κάπως έτσι,  δημιουργώντας μία ομάδα από εξειδικευμένους γυμναστές, ομοσπονδιακούς προπονητές και πρώην πρωταθλητές που μεγάλωσαν όλοι μαζί στα γήπεδα, ανέδειξαν τον Α.Ο.Κάλλιστο σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στίβου στην Ελλάδα σήμερα.

«Κάλλιστος»

Γιατί να επιλέξεις το στίβο;

Ο κλασικός αθλητισμός προάγει και αναδεικνύει τις φυσικές ικανότητες του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματοδομής και φύλου. Ο στίβος αποτελεί την αφετηρία του αθλητισμού και τη βάση όλων των αθλημάτων, καθώς αναπτύσσει τις βασικές κινητικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη του αθλητή. Προωθεί τη σωματική και ψυχική υγεία καλλιεργώντας κάθε παράμετρο της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογικής ανάπτυξης του παιδιού. Γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον ενισχύει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του. Επίσης βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού λίπους, χάρη στη φυσικότητα των κινήσεων προλαμβάνει την υπανάπτυξη μυών και μυϊκών ομάδων, και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων.

Με το στίβο το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης, και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Επιπλέον, η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί να αναπτύξει θετική αυτοαντίληψη, να τονώσει το αυτοσυναίσθημά του και να θέσει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση του με οποιοδήποτε σπορ.

«Κάλλιστος»

Ένα άθλημα με πολλά πρόσωπα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του στίβου είναι η ποικιλία αγωνισμάτων που προσφέρει από την οποία το παιδί μπορεί να επιλέξει αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο ή αυτό στο οποίο είναι καλύτερο, καθώς περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες: δρόμους, άλματα και ρίψεις.

Η Ακαδημία Στίβου του Κάλλιστου παρέχει προπονήσεις σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών, μεταδίδοντας την αγάπη και τις βάσεις για τον κλασσικό αθλητισμό, καλύπτοντας παράλληλα όλα τα αθλήματα του στίβου και σε αγωνιστικό επίπεδο, έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές μεταγραφές.

Τα Τμήματα της Ακαδημίας χωρίζονται ηλικιακά και κάθε τμήμα ακολουθεί εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα διεθνή ηλικιακά πρότυπα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του προπονητή του.

Αντίστοιχα τα Αγωνιστικά Τμήματα καλύπτουν όλο το φάσμα των αγωνισμάτων του στίβου. Η προπόνηση πλέον εξειδικεύεται σε ένα αγώνισμα και στην τεχνική του, χωρίζοντας τους αθλητές ανάλογα με τη κλίση τους. Το επίπεδο ανεβαίνει όπως και οι απαιτήσεις καθώς ο αθλητής προετοιμάζεται να συμμετάσχει στις αγωνιστικές της ηλικιακής κατηγορίας του. Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι προπονητές ανά αγώνισμα πλέον, έχοντας απέναντί τους αθλητές με δυνατές βάσεις παρέχουν προγράμματα αυξημένου επιπέδου προκειμένου να επέλθουν αντίστοιχες επιτυχίες και διακρίσεις.

«Κάλλιστος»

Ακαδημία Στίβου του Αθλητικού Ομίλου «Κάλλιστος»: Ανάμεσα στα κορυφαία επίσημα σωματεία

Η Ακαδημία Στίβου του Αθλητικού Ομίλου «Κάλλιστος» αποτελείται από μία ομάδα 380 παιδιών και ενεργών αθλητών, κατέχοντας την 7ή θέση μεταξύ των συνολικά 342 επίσημων σωματείων πανελλαδικά (επίσημη αξιολόγηση-κατάταξη ΣΕΓΑΣ 2022) στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, ενώ είναι ο μοναδικός σύλλογος της Αθήνας με τρεις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Πολλοί αθλητές του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει με την Εθνική Ομάδα σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Αγώνες κτλ.) με σημαντικές διακρίσεις. Αποκορύφωμα της φετινής αγωνιστικής σεζόν 2022-23 η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Γυναικών Κ23.

Πέρα από τις αγωνιστικές συμμετοχές οργανώνονται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις ώστε να δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά μας. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος «Κάλλιστος» διοργανώνει δύο παιδικές αγωνιστικές Ημερίδες σε ετήσια βάση που τους δίνουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν με τους συναθλητές τους αλλά και με παιδιά άλλων προσκεκλημένων συλλόγων και σχολείων δίνοντας σημαντικό κίνητρο βελτίωσης των δυνατοτήτων τους. Πρόκειται για δύο γιορτές για τα παιδιά όπου συμμετέχουν 500 και πλέον αθλητές. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των μικρών αθλητών μας, ενώ κάθε χρόνο νέες εκπλήξεις επιφυλάσσονται για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://kallistos-oaka.gr/akadimia-stivou/

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT