Μάθετε τι προκαλεί στο δέρμα αυτός ο αναπάντεχος εχθρός

Οδηγεί σε αφυδάτωση και θαμπάδα, ενώ απαιτούνται 30 μέρες αποχής για να συνέλθει η επιδερμίδα.

Elle 21 Φεβ. 17
Μάθετε τι προκαλεί στο δέρμα αυτός ο αναπάντεχος εχθρός

Το χανγκόβερ δεν προκαλεί μόνο πονοκέφαλο και ζαλάδα. Μπορεί μετά από δύο μέρες να είστε πάλι μια χαρά, αλλά η κατανάλωση του αγαπημένου σας ποτού σε παραπάνω δοσολογία από την συνιστώμενη (για τις γυναίκες είναι ένα ποτήρι) έχει αντίκτυπο στο δέρμα.

Όπως αναφέρει ο δερματολόγος Dr Michael Prager με έδρα το Λονδίνο, το αλκοόλ είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία προκαλεί τη λεγόμενη γλυκοζυλίωση «Πρόκειται για ένα φαινόμενο στο οποίο τα σάκχαρα προσκολλώνται στις πρωτεϊνες, κάτι που γερνά πρώιμα τα κύτταρα και τους ιστούς καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης. Επίσης οδηγεί σε αλλαγές στο DNA και σε οξείδωση των ιστών». Σύμφωνα με το γιατρό όλα τα παραπάνω, μπορούν με τη σειρά τους να έχουν αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού που παράγεται το κολλαγόνο από το δέρμα και οξειδωτικό στρες.

Ακόμα, το αλκοόλ είναι διουρητικό και προκαλεί αφυδάτωση. «Ο οργανισμός απορροφά λιγότερο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και αναζητά κάτι αλμυρό. Στις γυναίκες αλλάζει τις ορμόνες ανεβάζοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης και οδηγώντας σε φούσκωμα στο πρόσωπο, σπυράκια και τριχόπτωση» προσθέτει ο δερματολόγος.

Από την άλλη, ο δερματολόγος των σταρ Dr Harold Lancer, με έδρα το Λος Άντζελες, θεωρεί ότι για να επανέλθει το δέρμα στην υγιή του όψη μετά την κατανάλωση αλκοόλ χρειάζονται ακόμα και 30 μέρες. Ένα από τα προϊόντα που προτείνουν οι ειδικοί είναι κρέμα με ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α) που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT