Με αυτή τη διατροφή θα κόψετε τη ζάχαρη πριν καν προλάβετε να το καταλάβετε

Νικήστε τις λιγούρες, χάστε κιλά και ωφελήστε συνολικά την υγεία σας με αυτό το πρόγραμμα διατροφής που δεν θα σας στερήσει ούτε τις αλμυρές ούτε τις γλυκές γεύσεις.

Elle 09 Οκτ. 21
Με αυτή τη διατροφή θα κόψετε τη ζάχαρη πριν καν προλάβετε να το καταλάβετε

Ενδεικτικό μενού για 7 ημέρες

1η ημέρα
Πρωινό: Μάφιν με κοτόπουλο και αυγά + σπανάκι στον ατμό + αβοκάντο
Μεσημεριανό: Μια σαλάτα με σολομό, ντομάτα, κάππαρη και μαρούλι
Βραδινό: Ρολό μοσχάρι με πικάντικη κόκκινη σάλτσα + βραστό κουνουπίδι με βότανα ή ½ φλιτζ. ρύζι ή μαύρα φασόλια
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): παστό χοιρινό + ξηροί καρποί της επιλογής σας

2η ημέρα
Πρωινό: τα περισσεύματα από τα μάφιν της 1ης ημέρας + σπανάκι στον ατμό + αβοκάντο
Μεσημεριανό: τα περισσεύματα από το ρολό μοσχάρι της 1ης ημέρας + ½ φλιτζ. ρύζι ή μαύρα φασόλια
Βραδινό: Ψητός σολομός με κάππαρη και πάστα ελιάς + ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): τα περισσεύματα από το παστό χοιρινό + ξηροί καρποί της επιλογής σας

3η ημέρα
Πρωινό: Μπιφτέκια με ψιλοκομμένο πράσινο μήλο και μείγμα μπαχαρικών + στικ καρότου + ωμά αμύγδαλα
Μεσημεριανό: τα περισσεύματα από τον ψητό σολομό της 2ης ημέρας + ½ φλιτζ. κινόα + μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ
Βραδινό: Κοτόπουλο μπούτι με μουστάρδα + παντζάρια ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά ή πράσινα λαχανικά
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): ένα βραστό αυγό + τσιπς από κέιλ

4η ημέρα
Πρωινό: τα περισσεύματα από τα μπιφτέκια της 3ης ημέρας + στικ καρότου + ωμά αμύγδαλα ή καρύδια
Μεσημεριανό: τα περισσεύματα από το κοτόπουλο μπούτι της 3ης ημέρας + τα περισσεύματα από τα παντζάρια της 3ης ημέρας
Βραδινό: Ασιατικά κεφτεδάκια με σος ψαριού, σκόρδο, τζίντζερ και σουσάμι + σαλάτα με λάχανο, κινέζικο λάχανο, σκόρδο, σησαμέλαιο και ταχίνι + σούπα μίσο + ½ φλιτζ. ρύζι
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): 2 φρούτα (από αυτά που επιτρέπει το πρόγραμμα) + φιστικοβούτυρο ή πλήρες γιαούρτι

5η ημέρα
Πρωινό: τηγανητό μπέικον με φρέσκο κρεμμυδάκι, καρότο, παστινάκι και μπαχαρικά + 2 αυγά μαγειρεμένα όπως θέλετε
Μεσημεριανό: τα περισσεύματα από τα ασιατικά κεφτεδάκια της 4ης ημέρας + τα περισσεύματα από τη σαλάτα λάχανο της 4ης ημέρας + ½ φλιτζ. καστανό ρύζι
Βραδινό: Πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά, κουνουπίδι, μανιτάρια, ψιλοκομμένη ντομάτα, σκόρδο και κρεμμύδι + πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ της επιλογής σας
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων ψημένο στο φούρνο (χτυπάτε στο μούλτι 2 φλιτζ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι και τους ανακατεύετε με 1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, ½ φλιτζ. κολοκυθόσπορους και ½ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου. Χτυπάτε κατόπιν 2 μπανάνες, 1 αυγό, 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 2 κ.γ. κανέλα, ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα αλάτι, ενώνετε τα δύο μείγματα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30′-35′, ανακατεύοντας ανά 10′ για να ψηθεί ομοιόμορφα) + γάλα ή γάλα καρύδας ή πλήρες γιαούρτι

6η ημέρα
Πρωινό: τα περισσεύματα από το τηγανητό μπέικον και τα λαχανικά της 5ης ημέρας + 2 αυγά μαγειρεμένα όπως θέλετε
Μεσημεριανό: τα περισσεύματα από την πίτα του βοσκού της 5ης ημέρας + πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ της επιλογής σας
Βραδινό: ασιατικές γαρίδες με κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν νουντλς και σος από ταχίνι, σος ψαριού, έλαιο καρύδας, ψιλοκομμένο σκόρδο και φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ + ½ φλιτζ. καστανό ρύζι σοταρισμένο σε λάδι καρύδας
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): τα περισσεύματα από το μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων της 5ης ημέρας + γάλα ή γάλα καρύδας ή πλήρες γιαούρτι

7η ημέρα
Πρωινό: τα περισσεύματα από τις ασιατικές γαρίδες της 6ης ημέρας
Μεσημεριανό: ψητό στήθος κοτόπουλου + σαλάτα με μπρόκολο, μπέικον και βινεγκρέτ από μπαλσάμικο
Βραδινό: παέγια θαλασσινών και τσορίθο + ½ φλιτζ. καστανό ρύζι με κουνουπίδι
Σνακ (για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας): παστό χοιρινό + μείγμα ξηρών καρπών και μπαχαρικών (σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ασπράδι ενός αυγού, 1 κ.σ. έλαιο καρύδας, ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.γ. κανέλα, ¼ φλιτζ. αμύγδαλα, ¼ φλιτζ. μακαντέμια, ½ φλιτζ. καρύδια και 2 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου, απλώνετε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 25′-30′ ή μέχρι να καβουρντιστούν οι ξηροί καρποί)

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: