Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου μας προτείνει ένα νηστίσιμο μενού που αποτοξινώνει τον οργανισμό, και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω της πρόσληψης φυτικών ινών. Έτσι μέσα στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το Πάσχα, προλαβαίνεις πραγματικά να ξεφουσκώσεις.
Ενδεικτικό μενού για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μ. Δευτέρα
Πρωινό: 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με 1 κ.σ. μέλι & κανέλα + 5 αμύγδαλα ανάλατα + 1 ποτήρι χυμό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Δεκατιανό: 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα χταπόδι κρασάτο + 1 μερίδα βραστά κολοκύθια + 1 φέτα ψωμί + 4 ελιές
Απογευματινό: 1 μπολάκι ζελέ
Βραδινό: 5 ντολμαδάκια + σαλάτα ντομάτα + 1 μερίδα νηστίσιμο τυρί
Μ. Τρίτη
Πρωινό: 1 μπολ με 3 κ.σ. κουάκερ, 1 φλιτζ. ρόφημα αμυγδάλου, 1 κ.γ. μέλι, κανέλα, 1 κ.γ. σταφίδες και 4 αμύγδαλα ανάλατα + 1 ποτήρι χυμό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Δεκατιανό: 2 μανταρίνια + 4 φουντούκια
Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπριάμ + 1 φέτα ψωμί + 1 μερίδα νηστίσιμο τυρί + 4 ελιές
Απογευματινό: 2 κρακεράκια σικάλεως + 1 κ.γ. ταχίνι με μέλι
Βραδινό: 1 αραβική πίτα με ντομάτα, τριμμένη ελιά ή πολτό ελιάς, ρίγανη, αγγούρι
Μ. Τετάρτη
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί σικάλεως φρυγανισμένη με 1 κ.γ. μέλι + 1 κ.γ. ταχίνι + 1 ποτήρι γάλα σόγιας
Δεκατιανό: 1 μικρή χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς & σταφίδες + 1 ποτήρι χυμό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Μεσημεριανό: 1 μερίδα γαρίδες γιουβέτσι + σαλάτα λάχανο-καρότο + 4 ελιές
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, 3 κομμάτια λιαστή ντομάτα, αγγούρι και μανιτάρια ψητά + 1 φρυγανιά ολικής άλεσης
Μ. Πέμπτη
Πρωινό: 2 φρυγανιές σικάλεως + 1 κ.σ. μαρμελάδα + 1 μήλο + 4 καρύδια ανάλατα + 1 ποτήρι ρόφημα κινόα
Δεκατιανό: 1 μπάρα παστέλι
Μεσημεριανό: 1 μερίδα γίγαντες στο φούρνο + ντοματοσαλάτα + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης + 4 ελιές
Απογευματινό: 1 μπολάκι ζελέ
Βραδινό: Ντάκος με 1 ντομάτα ψιλοκομμένη + 4 ελιές & ρίγανη
Μ. Παρασκευή
Πρωινό: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης + 1 μερίδα νηστίσιμο τυρί + 1 ποτήρι χυμό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Δεκατιανό: 2 μανταρίνια + 4 καρύδια
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά κοκκινιστό με καρότα, άνηθο και πατάτες + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης + 4 ελιές
Απογευματινό: 1 φλιτζ. φράουλες
Βραδινό: 1 μερίδα καλαμαράκια + σαλάτα μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι & άνηθο
Πρωινό: 1 μπολ με 3 κ.σ. κουάκερ, 1 φλιτζ. γάλα σόγιας, 1 κ.γ. μέλι, κανέλα, 1 κ.γ. κράνμπερι και 4 φουντούκια + 1 ποτήρι χυμό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
Δεκατιανό: 2 κρακεράκια σικάλεως + 1 κ.γ. ταχίνι με μέλι
Μεσημεριανό: αραβική πίτα με ψητά λαχανικά & 1 φέτα νηστίσιμο τυρί
Απογευματινό: 1 πορτοκάλι + 4 αμύγδαλα
Βραδινό: 1 μερίδα μαγειρίτσα, 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης + σαλάτα
Κυριακή του Πάσχα
Πρωινό: 1 φέτα τσουρέκι + 1 ποτήρι γάλα +1 μήλο
Δεκατιανό: 1 φλιτζ. φράουλες
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρνί ή κατσίκι, 1 μικρό κομμάτι κοκορέτσι + σαλάτα
Απογευματινό: Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά + 1 κ.σ. μέλι και κανέλα
Βραδινό: 1 αυγό βραστό, 1 μικρή μερίδα αρνί + σαλάτα