Μούρα για καλή υγεία και αδύνατο σώμα

Μπλε, μαύρα ή κόκκινα, όλα τα φρούτα της συγκεκριμένης διατροφικής ομάδας έχουν ανεκτίμητα οφέλη για τον οργανισμό μας. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Elle 16 Αυγ. 13
Μούρα για καλή υγεία και αδύνατο σώμα

Φράουλες για εξισορρόπηση της γλυκόζης: Με μία χούφτα φράουλες καθημερινά μπορείτε να αποφύγετε τις λιγούρες που σας κάνουν να αναζητάτε κάτι γλυκό με πολλές θερμίδες. Ο λόγος; Πολύ απλά εμποδίζουν τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα Ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το συγκεκριμένο φρούτο βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει τα σάκχαρα σε ενέργεια και όχι σε λίπος.

Μαύρα μούρα (blackberries) για ήρεμο ύπνο: Υποφέρετε από αϋπνία; Προτού πέσετε στο κρεβάτι, καταναλώστε ½ φλιτζ. μαύρα μούρα . Το ελλαγικό οξύ που περιέχουν διεγείρει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μέσα σε 3 μέρες.

Μπλε μούρα (blueberries) για καλή συγκέντρωση: Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ταφτς αναφέρουν ότι αυτά τα μικροσκοπικά μούρα βοηθούν τα νεύρα του εγκεφάλου να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους βελτιώνοντας την εστίαση της προσοχής κατά 35%.

Κόκκινα μούρα (red currants) για σωστή πέψη: Με ½ φλιτζ. θα δείτε το φούσκωμα να υποχωρεί μέσα σε λίγη ώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κόκκινα μούρα ευνοούν την παραγωγή πεπτικών ενζύμων από τον οργανισμό.

Φραμπουάζ για λιπόλυση: Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, οι κετόνες που περιέχονται στα ροζ αυτά φρούτα είναι ισχυροί λιποδιαλύτες. Ο δρ Οζ ορκίζεται στην αποτελεσματικότητά τους και τα συστήνει σε όσους θέλουν να χάσουν λίπος.   

 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: