Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα σου φρέσκα για περισσότερο

Αυτό το απλό hack θα σε σώσει!

Elle 29 Αυγ. 22
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα σου φρέσκα για περισσότερο

Είναι απαίσιο συναίσθημα το να πηγαίνεις στο μπακάλικο, να αγοράζεις το αγαπημένο σου είδος φρούτου, μόνο για να ανακαλύψεις μια ή δύο μέρες αργότερα, προτού καν βρεις την ευκαιρία να το απολαύσεις, ότι έχει χαλάσει. Αυτό το κοινό πρόβλημα όχι μόνο σε εμποδίζει να φας αυτό που θες όταν το θες, αλλά οδηγεί και σε σπατάλη χρημάτων.

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί με άφθονο νερό και οξυγόνο, επομένως ο ρυθμός με τον οποίο τα φρούτα σαπίζουν συνήθως εξαρτάται από την περιεκτικότητα τους σε νερό, το πόσο παλιά είναι και τον τρόπο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, τα μούρα συνήθως χαλάνε πιο εύκολα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι υψηλή. Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνουμε τα φρούτα μας να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, συμβουλευτήκαμε τη Rachel Fine, RDN και ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition.

Πώς να διατηρήσουμε τα μούρα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποτρέψουμε τη μούχλα

φρούτα

Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι από τα φρούτα που χαλάνε πιο γρήγορα και μερικές φορές και τα πιο ακριβά στην αγορά, καθιστώντας το γεγονός αυτό εξαιρετικά απογοητευτικό. Ευτυχώς, η Fine έχει μια λύση για την καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας. «Ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής τους, το καλοκαίρι, τα μούρα συχνά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα», λέει. «Για να το καταπολεμήσετε, ξεπλύνετε πρώτα τα μούρα σας στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα ξανά, αυτή τη φορά σε ένα διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού», σημειώνει.

Πώς να αποτρέψουμε την πολύ γρήγορη ωρίμανση της μπανάνας

φρούτα

Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα, ειδικά αν τις αγοράσεις σε τσαμπί, είναι οι μπανάνες. Συχνά, φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι και τις βάζουμε σε ένα μπολ με φρούτα ή δίσκο στον πάγκο της κουζίνας μας, αλλά η Fine προτείνει να αλλάξεις το πού και το πώς τις αποθηκεύεις άμεσα. «Το αιθυλένιο, που παράγεται από τις μπανάνες, αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης, οπότε για να το καταπολεμήσεις, κρέμασε τις μπανάνες για να ενθαρρύνεις τη ροή του αέρα και να αποτρέψεις τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή».

Εναλλακτικά αγόρασε κατεψυγμένα φρούτα

Εάν εξακολουθείς να διαπιστώνεις ότι τα φρούτα σου χαλάνε πριν προλάβεις να τα καταναλώσεις, ίσως πρέπει να σκεφτείς να αγοράζεις λιγότερα ταυτόχρονα και απλώς να ψωνίζεις λίγο πιο συχνά ή αν αυτό είναι πολύ δύσκολο σύμφωνα με το πρόγραμμά σου, να δοκιμάσεις τα κατεψυγμένα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT