Ποια ποτά ερεθίζουν το δέρμα; (προσέξτε την ώρα που τα πίνετε)

Η κατανάλωση του αγαπημένου κοκτέιλ μια ηλιόλουστη μέρα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το πρόσωπο. Μάθετε τι να προσέχετε.

Elle 11 Μαρ. 17
Ποια ποτά ερεθίζουν το δέρμα; (προσέξτε την ώρα που τα πίνετε)

Μπορεί η φύση να απειλεί το δέρμα; Κι ομως, εκτός από την έκθεση στον ήλιο, μια σειρά από παράγοντες, από έντομα μέχρι φυτά προκαλούν ερεθισμό στην επιδερμίδα μας κατά την επαφή. Αυτό που δεν γνωρίζουμε πολλοί από εμάς είναι ότι αρνητική επίδραση ίσως έχει και το αγαπημένο μας κοκτέιλ.

Όπως επισημαίνει ο Αμερικανός δερματολόγος Dr Julian Trevino «αν αυτό το ποτό είναι η Margarita ή μια πύρα με λάιμ μπορεί να καταλήξετε με ερυθρό πρόσωπο μέσα σε λίγες ώρες». Αιτία είναι ο συνδυασμός της υπέρυθρης ακτινοβολίας και της έκθεσης σε συγκεκριμένες ουσίες-ακόμα και σε πόσιμη μορφή-όπως τα κιτροειδή (λεμόνια, λάιμ κ.τλ).

Οι παραπάνω ουσίες μπορούν να προκαλέσουν τα συμπτώματα της φωτοδερματίτιδας με εμφάνιση κοκκινίλας και εξανθήματος. Για να τα αποφύγουμε ο γιατρός προτείνει να πλένουμε το δέρμα και να εφαρμόζουμε αντιηλιακό αφότου έχουμε καταναλώσει τέτοια κοκτέιλ στον ήλιο.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT