Πώς θα κάνετε «λίφτινγκ» χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ;

Η επιστήμη σάς αποκαλύπτει το μυστικό των γυναικών που δείχνουν κάθε μέρα όμορφες και γοητευτικές.

Elle 25 Μαΐ. 17
Πώς θα κάνετε «λίφτινγκ» χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ;

Αν έχετε παρατηρήσει στον καθρέφτη σας ότι μετά από μια νύχτα καλού ύπνου δεν χρειάζεστε ιδιαίτερο μακιγιάζ για να είστε ελκυστική, μια νέα έρευνα του Karolinska Institute έρχεται να επιβεβαιώσει πως ενώ κοιμόμαστε… ομορφαίνουμε. Από την άλλη, αρκούν δύο διαδοχικές νύχτες αϋπνίας για να κάνουν κάποιον να μοιάζει «σημαντικά» ασχημότερος. Μάλιστα, η εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος υποφέρει από έλλειψη ύπνου μπορεί να τον καταδικάσει στην κοινωνική απομόνωση.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ζήτησαν από 25 φοιτητές, άντρες και γυναίκες, να κοιμηθούν καλά για δύο νύχτες στη σειρά, καταγράφοντας την ποιότητα του ύπνου τους με μηχανήματα. Στη συνέχεια, οι ίδιοι εθελοντές κλήθηκαν για δύο συνεχόμενα βράδια να περιοριστούν μόλις σε 4 ώρες ύπνου τη φορά. 

Κατόπιν οι επιστήμονες έδειξαν σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων τις φωτογραφίες των εθελοντών (μία μετά τις δύο νύχτες αϋπνίας και μία μετά τα δύο βράδια «υπνοθεραπείας») και τους ανέθεσαν να αξιολογήσουν τις εικόνες με κριτήριο την ελκυστικότητα, την υγεία, την υπνηλία και την αξιοπιστία που απέπνεαν αυτές. Επίσης, τους ρώτησαν: «Πόσο πολύ θα ήθελες να κάνεις παρέα με τον άνθρωπο σε αυτή τη φωτογραφία;».

Όπως διαπιστώθηκε, οι άυπνοι φοιτητές σημείωσαν χαμηλότερα σκορ στην ελκυστικότητα και στη δημοτικότητα (ήταν λιγότερο πιθανό κάποιος να δηλώσει ότι θα ήθελε να τους γνωρίσει). «Ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται υγιές, είτε η όψη του οφείλεται στην έλλειψη ύπνου είτε σε άλλο λόγο, μπορεί να ωθήσει τους άλλους να το αποφύγουν, πυροδοτώντας μηχανισμούς αυτοπροστασίας από ασθένειες», καταλήγουν οι ερευνητές. 

Τώρα λοιπόν έχετε έναν ακόμα καλό λόγο να κάνετε τον ύπνο προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT