Διατροφή και στρες: Πώς θα καταπολεμήσεις το άγχος;

Η ένταση και η κακή ψυχολογία, μπορούν να επηρεάσουν και την εικόνα του σώματός μας. Και όμως μπορούμε να χαλαρώσουμε αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες.

Elle 16 Οκτ. 20
Διατροφή και στρες: Πώς θα καταπολεμήσεις το άγχος;

Είστε πιεσμένη και έχετε πολλά στο μυαλό σας που σας φορτίζουν συναισθηματικά. Η αϋπνία σας έχει εξαντλήσει, έχετε στρες και εκνευρισμό. Πώς βοηθάτε τον εαυτό σας να ξεμπλοκάρει και να χαλαρώσει; Αρκετοί το ρίχνουν στο συναισθηματικό φαγητό, αυτό που είναι πασπαλισμένο με… ζάχαρη. Η αλήθεια όμως είναι πως μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να καταπολεμήσει μεγάλο ποσοστό του άγχους μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, συγκεντρώσαμε αυτές τις τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό μενού σου για καλύτερη διάθεση και ηρεμία.

Οι τροφές κατά του στρες

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (λεμόνι, πιπεριές, πορτοκάλι, ακτινίδιο μπρόκολο).
Τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά).
Τρόφιμα πλούσια σε φολλικό οξύ (φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά).
Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο (στρείδια, συκώτι, κόκκινο κρέας).
Άλλα θρεπτικά συστατικά που δρουν θετικά στη μείωση του στρες είναι η πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά. Τα ψάρια, το κοτόπουλο, τα όσπρια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές μας ανάγκες και να είναι σύμμαχοί μας ενάντια στο στρες.

Ευτυχώς όμως στη διάθεσή μας έχουμε και την τεχνολογία και συγκεκριμένα τα νέα smartwatches που μπορούν να μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το στρες, όπως το νέο smartwatch με GPS, VENU® SQ ΑΠΟ ΤΗΝ GARMIN®, ένα προσιτό έξυπνο ρολόι με ολοήμερη παρακολούθηση υγείας.

Η σειρά Venu Sq παίρνει στα σοβαρά την ευεξία με μια γκάμα λειτουργιών παρακολούθησης της υγείας υποστηριζόμενες από το κορυφαίο σύστημα της Garmin για 24/7 παρακολούθηση των καρδιακών παλμών1 ElevateTM, το οποία ξεπερνάει τον ανταγωνισμό αφού μετράει καρδιακούς παλμούς πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο, 24 ώρες την μέρα. Άλλες ενσωματωμένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας περιλαμβάνουν εξελιγμένη παρακολούθηση ύπνου με παλμικό οξύμετρο, καταγραφή αναπνοής, ειδοποιήσεις ασυνήθιστων καρδιακών παλμών (υψηλοί και χαμηλοί), παρακολούθηση έμμηνου κύκλου, παρακολούθηση στρες με υπενθυμίσεις ηρεμίας, καταγραφή ενυδάτωσης και άλλα. Η καινοτόμος λειτουργία καταγραφής της ενέργειας Body BatteryTM επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα επίπεδα ενέργειας τους ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν προπονήσεις, χρόνο ξεκούρασης και τον ύπνο τους.

Όταν σε μια περίσταση χρειάζεται απλά να «αναπνεύσετε» οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες αναπνοής για ηρεμία απευθείας στον καρπό τους. Επιλέξτε «ηρεμία» για να κοιμηθείτε, επιλέξτε το «Συνοχή» για ισορροπία και ηρεμία και δυο εκδοχές της επιλογής «Χαλάρωση και Εστίαση» για συγκέντρωση και απαλλαγή από το στρες. Στο τέλος κάθε δραστηριότητας αναπνοής μια σύνοψη εμφανίζεται δείχνοντας τη διάρκεια, την αναπνοή, τους μέσους καρδιακούς παλμούς και τη μεταβολή του στρες. Μπορείτε να κάνετε επισκόπηση της δραστηριότητας στο Garmin Connect, οπού είναι διαθέσιμα τα δεδομένα αυτά και με γραφικά.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: