Πόσο αθώα είναι η λιγούρα σου για σοκολάτα;

Μια διατροφολόγος εξηγεί τι πυροδοτεί τις λιγούρες σου για σοκολάτα και σε ποιο μέταλλο έχεις μάλλον έλλειψη.

Elle 17 Νοε. 22
Πόσο αθώα είναι η λιγούρα σου για σοκολάτα;

Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Σου είναι δύσκολο να κατευνάσεις τη μανία σου για γλυκό ή την ανάγκη σου για λιπαρά και οπωσδήποτε για υδατάνθρακες; Φυσικά, είναι λογικό (και σωστό) να τρως μια λιχουδιά μια στο τόσο, αλλά είναι δύσκολο να σταματήσεις.

“Το χειμώνα το σώμα σου δίνει έμφαση στο να παραμείνει ζεστό” τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου. Ο μεταβολικός ρυθμός σου αυξάνεται έως και 10%, λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιείς για να παραμείνεις ζεστή, και μπορεί να έχεις λιγούρες για λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, για να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν. Μάθε τι δείχνουν…

Αν έχεις λιγoύρα για σοκολάτα

Γιατί την αναζητάς: Αυτή η γλυκιά λιχουδιά προκαλεί μία από τις πιο έντονες επιθυμίες στις γυναίκες και μπορεί να υποδεικνύει έλλειψη μαγνησίου. Το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, είναι φυσικά πλούσιο σ’ αυτό το μεταλλικό στοιχείο, το οποίο είναι σημαντικό για τα πάντα: από τον έλεγχο των νεύρων και τη διαχείριση του στρες μέχρι τα υγιή οστά και ένα ανοσοποιητικό σύστημα υγιές και δυνατό. Η έλλειψη μαγνησίου αποτελεί, επίσης, παράγοντα που επιδεινώνει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο (ΠΣ), που θα μπορούσε να εξηγεί την ανάγκη σου για γλυκό εκείνες τις ημέρες.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Κεντρική φωτογραφία: Istock

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT