Όταν τα παθογόνα υπερτερούν, η χρόνια φλεγμονή μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή που διατηρεί την ισορροπία αυτή και επομένως επηρεάζει θετικά και τη διάθεσή μας.Οι ειδικοί προτείνουν τα συστατικά-κλειδιά για καλύτερη διάθεση και απόδοση.
Το μενού: Εκτός από τα ω-3, καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά καθημερινά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες που τρέφουν τα βακτήρια του μικροβιώματος. Δεν ξεχνάμε όσπρια όπως φακές και φάβα, που μας δίνουν μικροθρεπτικά συστατικά και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Την ίδια στιγμή αποφεύγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα που ευνοούν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 και τη φλεγμονή.