Silly Little Walk: Αυτό το workout trend θα γίνει ο νέος, αγαπημένος σου τρόπος άσκησης

Πίστεψε μας, το κάνουν όλοι!

Elle 23 Φεβ. 22
Silly Little Walk: Αυτό το workout trend θα γίνει ο νέος, αγαπημένος σου τρόπος άσκησης

Υπάρχει μια νέα τάση άσκησης στην πόλη, και ονομάζεται «Silly Little Walk». Είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνεις και έχει κερδίσει αρκετή δημοφιλία, με πάνω από 151.000 προβολές κάτω από το hashtag #sillylittlewalk στο TikTok. Αυτή η δραστηριότητα είναι τόσο απλή, στην πραγματικότητα, που ξεκινά με το να σηκωθείς και να κάνεις μια μικρή βόλτα έξω. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για αυτήν την τάση γυμναστικής που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η viral τάση στην ύπαιθρο υπόσχεται να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Εξάλλου λίγος καθαρός αέρας, βιταμίνη D και η επαφή με τη φύση μπορούν να κάνουν θαύματα στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή!

Τώρα, όσον αφορά το πώς θέλεις να εξατομικεύσεις τον «ανόητο μικρό περίπατό σου», ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μερικούς γύρους στη γειτονιά, να πάρεις ένα από τα αγαπημένα σου μονοπάτια, να δεις που θα σε πάνε τα πόδια σου ή να κάνεις σχέδια για να συναντηθείς με έναν από τους καλύτερους σου φίλους καθώς απολαμβάνετε τον καφέ σας, όπως κάνουν οι περισσότεροι TikTokers.

walk

Αν χρειάζεσαι λίγο inspo παραπάνω, κάτω από το hashtag στο TikTok, θα βρεις άτομα που καταγράφουν τις διαδρομές πεζοπορίας τους. Τα κλιπ είναι πιθανό να χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου και να σε παρακινήσουν να σηκωθείς και να δραστηριοποιηθείς στην υπέροχη ύπαιθρο.

Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα εργάζονται από το σπίτι – είναι η νέα κανονικότητα – κάτι που περιορίζει σημαντικά την κοινωνική επαφή, καθώς δεν υπάρχει καθημερινή προσωπική αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους. Μπορεί ακόμη και να περιορίσει τον αριθμό των κοινωνικών σχεδίων που κάνεις λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της COVID-19. Αλλά είναι απίστευτα σημαντικό—και υγιές—να καθαρίσεις το μυαλό σου και να έχεις ανθρώπινη επαφή. Το να είσαι κοινωνικός έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική σου ευεξία.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το δέσιμο με τους ανθρώπους παίζει ρόλο στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, η κοινωνική απομόνωση μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ένα άρθρο στο Journal of Health and Social Behavior σημειώνει ότι οι ενήλικες που έχουν πολλές κοινωνικές σχέσεις τείνουν να είναι πολύ πιο υγιείς και να ζουν περισσότερο από τους συνομηλίκους τους που απομονώνονται.

walk

Πηγαίνοντας σε έναν «Silly Little Walk», θα κάνεις μια πολύτιμη καρδιοαναπνευστική άσκηση, και ίσως ακόμη και ένα σωρό γέλια με φίλους. Το να αποκομίσεις τα οφέλη από τη σωματική άσκηση οποιουδήποτε είδους δεν σημαίνει ότι η δραστηριότητα πρέπει να είναι μια σκληροπυρηνική προπόνηση. Ένας διασκεδαστικός, γρήγορος περίπατος είναι το μόνο που χρειάζεστε κάθε μέρα για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να διατηρήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Το περπάτημα θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες, παράλληλα με την πρόληψη πολλών διαταραχών υγείας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Εκτός από το ότι σου δίνει μια σταθερή ενεργειακή ώθηση, το περπάτημα μπορεί να κάνει τα οστά και τους μύες σου πιο δυνατά, εκτός από την ενίσχυση της ισορροπίας και του συντονισμού σου. Ακόμη, ένας δυνατός περίπατος θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους και του στρες και θα σε βάλει σε πολύ καλύτερη διάθεση.

walk

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν σχεδόν 6.000 γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που περπατούν πιο συχνά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν μείωση της μνήμης από την ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, το 17% των γυναικών που περπάτησαν περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση παρουσίασαν μείωση της μνήμης, σε σύγκριση με το 24% των γυναικών που περπάτησαν το λιγότερο στη μελέτη. Μια άλλη προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Science κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες που έκαναν 90 λεπτά περπάτημα στη φύση παρουσίασαν λιγότερη δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τον κίνδυνο κάποιου να αναπτύξει μια ψυχική ασθένεια.

Έτσι, ακόμα κι όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στο πρόγραμμά σου, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και βγες έξω για ένα «Silly Little Walk». Το μυαλό και το σώμα σου σίγουρα θα σε ευχαριστούν και η δραστηριότητα στον καθαρό αέρα θα σε αναζωογονήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT