Ξέρεις από ποιο σημείο του σώματος χάνουν πιο εύκολα βάρος οι γυναίκες;

Η απώλεια βάρους συνδέεται λιγότερο με το σωματότυπό σας και περισσότερο με τα γονίδια και τις ορμόνες, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Πώς λειτουργεί όμως το γυναικείο σώμα;

Elle 03 Απρ. 22
Ξέρεις από ποιο σημείο του σώματος χάνουν πιο εύκολα βάρος οι γυναίκες;

Κάθε φορά που παίρνετε έστω και λίγο βάρος, είτε οφείλεται σε αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών, είτε στο στρες, σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως τα παραπανίσια κιλά συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κορμιού σας, το οποίο σχετίζεται και με το φύλο σας. Το ίδιο συμβαίνει και με την απώλεια βάρους. «Άντρες και γυναίκες τείνουν να χάνουν βάρος με διαφορετικούς ρυθμούς, κάτι που σχετίζεται με τον τύπο του σωματικού λίπους τους», εξηγεί η Romy Block, MD, ενδοκρινολόγος και co-founder της εταιρείας με συμπληρώματα διατροφής Vous Vitamin.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερο περισσότερο υποδόριο λίπος, έναν τύπο που συγκεντρώνεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, και είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις καμπύλες τους. Οι άντρες λοιπόν συνηθίζουν να χάνουν βάρος στην κοιλιά, ενώ οι γυναίκες ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, διατηρούν όμως πάντα περισσότερο βάρος στους μηρούς και τους γοφούς όπως εξηγεί η Dr. Block. Υπάρχει όμως και μια διαφορετική θεωρία πως τείνουμε να χάνουμε βάρος από το σημείο όπου συγκεντρώνεται και πιο εύκολα το λίπος μας, για παράδειγμα κοιλιά ή στήθος, δύο περιοχές που επίσης απασχολούν τις γυναίκες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT